- 
English
 - 
en
Romanian
 - 
ro
Știri interne

Povestea tinerei care a dat Marea Britanie pe România, unde a dezvoltat mai multe businessuri de succes: „M-a fascinat ideea de a construi de la zero şi de a aduce inovaţie în afaceri”

06 Apr, 21:02 • Stefan Simion
Ar fi putut avea o carieră de succes în Marea Britanie, dar a decis să se întoarcă în România și să înceapă o afacere de la zero. I-ar fi fost mult mai greu să facă acest lucru în Anglia, așa că nu a avut nici cel mai mic regret atunci când s-a întors în țara natală. Inițial, Ana Savin a vrut să pornească un startup în IT, dar la scurt timp a decis că s-ar descurca mai bine în HoReCa.
Povestea tinerei care a dat Marea Britanie pe România, unde a dezvoltat mai multe businessuri de succes: M-a fascinat ideea de a construi de la zero şi de a aduce inovaţie în afaceri

În prezent, Ana Savin deține două businessuri de profil chiar în oraşul natal, la Galaţi. În România, a apreciat oportunităţile pentru afaceri şi adaptabilitatea la schimbare. Ana este proprietara Hotelului Bordeaux și a mai multor afaceri de succes, printre care Galaxy Bizz, Stage Nice Dining și ANA SOFT SRL

Ana Savin a dezvoltat mai multe businessuri de succes

Încă din copilărie, am visat să am un business propriu. Mă fascina ideea de a construi ceva de la zero şi de a aduce inovaţie în lumea afacerilor. Întoarcerea în ţară a fost provocatoare, cu ajustări la nivel personal şi profesional. Am întâmpinat diverse provocări, dar am şi identificat oportunităţi semnificative, cum ar fi participarea la un program cu finanţare europeană.

Pe de altă parte, în Marea Britanie, am observat o seriozitate remarcabilă în respectarea legislaţiei şi a normelor. Cred că putem învăţa de la englezi disciplina în respectarea regulilor, iar ei ar putea beneficia de creativitatea şi adaptabilitatea noastră în gestionarea oportunităţilor de afaceri într-un mediu în continuă schimbare”, a povestit Ana Savin pentru Business Magazin

S-a îndreptat, în cele din urmă, către domeniul HoReCa deoarece avea deja achiziționat un teren. Pe acest teren, a ridicat hotelul Bordeaux. Ușor nu i-a fost, demersul fiind unul plin de provocări. Procesul de creare a proiectului pentru a obţine fonduri europene necesare deschiderii hotelului a fost foarte anevoios. A reușit, însă, să depășească toate obstacolele cu ajutorul unui consultant.

Citeste si Afacerea cu care un bărbat din Timiș a dat lovitura! A investit 10 milioane de euro în vacile din rasa Wagyu, iar acum vinde un kilogram de carne cu 1.000 lei

M-am adresat unui consultant şi am obţinut un prim grant de 200.000 de euro, la momentul acela 100% nerambursabil, şi am reuşit să fac o vilă turistică cu restaurant foarte mic. Când a început să meargă foarte bine businessul, am mai accesat fonduri europene şi am mai construit două etaje şi restaurantul, care acum este la etajul patru al clădirii şi are o vedere panoramică. Practic, investiţia iniţială în deschiderea celor două business – hotel şi restaurant – a inclus două granturi cu fonduri europene în valoare totală de aproximativ 600.000 de euro”, a spus Ana Savin.

businessuri

30 de angajați lucrează în prezent în unitatea hotelieră pusă pe picioare de Ana Savin. Hotelul are 15 camere și are un număr constant de vizitatori.

Evoluţia numărului de vizitatori nu are variaţii semnificative, dar concentrăm eforturile pentru a oferi o experienţă de calitate şi servicii excelente. La noi vin în general din delegaţi ai firmelor şi datorită restaurantului cu mâncare foarte bună, având în vedere că lucrăm cu un chef bucătar recunoscut. Restaurantul atrage în primul rând pentru că e important pentru cei care vin să aibă şi unde să mănânce, şi este un factor de diferenţiere având în vedere că în Galaţi încă nu este dezvoltat foarte bine turismul. Practic, cele două businessuri din Galaţi rezistă datorită implicării, consecvenţei şi calităţii oferite în servire, preparare şi experienţă culinară, atrăgând astfel oaspeţi loiali oameni plecaţi în deplasări de business”, a explicat afaceriszta pentru sursa citată.

Citeste si Afacerea cu care au dat lovitura doi buzoieni. Au muncit zece ani, iar acum au propriul lor produs unic în Europa

Afacerista intenționează să se extindă în mai multe orașe din țară în următoarea perioadă

Cel de-al doilea business al Anei Savin este restaurantul Stage Nice Dining. Acesta are 80 de locuri, iar bonul mediu la este în jur de 120 lei.

Românii cheltuie în medie 200 de lei pentru o masă în oraş. Comparativ cu obiceiurile de consum ale englezilor, sumele cheltuite de români sunt mai accesibile şi reflectă o preferinţă pentru opţiuni mai economice”, spune afacerista.

Ana intenționează ca, în viitorul apropiat, să se extindă în mai multe orașe din țară. Deocamdată, planifică deschiderea unui nou restaurant în Bucureşti până la sfârșitul lui 2024.

Pentru 2024, planific deschiderea unui nou restaurant în Bucureşti pentru a extinde prezenţa noastră şi a oferi o experienţă gastronomică distinctivă în Capitală. Apoi, vom continua să ne concentrăm pe consolidarea calităţii serviciilor şi satisfacţia clienţilor în hotelul nostru. Deschiderea este planificată în aproximativ şase – opt luni. Restaurantul va avea o capacitate de aproximativ 100 de locuri şi se estimează că vor lucra în cadrul acestuia în jur de 30 de angajaţi”, dezvăluie Ana Savin.

Numele meu este Ștefan Simion și sunt absolvent al Facultății de Jurnalism din București. În ultimii ani am lucrat pe postul de redactor în mai multe instituții de presă din România, iar acum ... citește mai mult