- 
English
 - 
en
Romanian
 - 
ro
Știri interne

Afacerea cu care un bărbat din Timiș a dat lovitura! A investit 10 milioane de euro în vacile din rasa Wagyu, iar acum vinde un kilogram de carne cu 1.000 lei

10 Feb, 11:39 • Cornel Ghimeșan
Un bărbat din Timiș a dat lovitura în afaceri, după ce a investit suma de 10 milioane de euro într-o afacere cu vaci din rasa Wagyu. Un kilogram de carne, care în acest moment este considerat ca fiind o adevărată delicatesă se vinde și cu 1.000 lei.
Afacerea cu care un bărbat din Timiș a dat lovitura! A investit 10 milioane de euro în vacile din rasa Wagyu, iar acum vinde un kilogram de carne cu 1.000 lei

Afacerea cu care un bărbat din Timiș a dat lovitura! Vitele din rasa Wagayu, cele mai scumpe vaci din întreaga lume, care au ADN japonez, au ajuns și pe plaiurile mioritice.

Citește și Afacerea cu care un român a dat lovitura după ce a lucrat mai mulți ani în agricultură în Danemarca și Germania

Afacerea cu care un bărbat din Timiș a dat lovitura!

Fermierii români și-au dat seama că vitele cunoscute pentru aspectul cărnii lor marmorate și gustul intens, sunt o adevărată mină de aur și au investit sume mari ca să le îngrijească și să le ofere condiții de lux, fără stres.

Dacă vitele vin direct din Japonia în România, un kilogram de carne premium poate să ajungă și la 1000 de euro. Însă, dacă vacile din aceiași rasă sunt crescute în fermele din România kilogramul pleacă de la aproximativ 400 de lei.

Raimond Rusu a mirosit imediat potențialul unei afaceri cu vaci din rasa Wagyu și a investit 10 milioane de euro doar în grajdurile în care sunt cazate acum 140 de vite cu origini japoneze. Ferma lui de la Timișoara se întinde pe 1,500 de hectare și este cea mai mare din țară.

„La banii pe care i-am investit în acest minihotel pentru ele, putem spune că stau în lux”, a spus Raimond Rusu, proprietarul fermei.

Proprietarul celei mai mari ferme de vaci Wagyu spune că a dat peste 5.000 de euro pe viţei, iar pe junincile gestante 12.000 de euro.

„Iniţial nici nu-mi venea să cred că este carne de vită. Până nu o încerci nu poţi să îţi dai seama de diferenţe”, a spus Raimond, potrivit Observator.ro.

Mai mult, pentru a-și extinde și mai mult afacerea, fermierul a făcut transfer de embrioni cumpăraţi din Statele Unite şi Australia pe zece mame surogat din rasa Angus.

Atunci când ajung la animalele sunt sacrificate, iar carnea lor în camera de maturare unde îşi desăvârşește aroma.

„Prin această metodă putem să controlăm carnea şi să o ducem la o calitate net superioară. Va sta aici în jur de 4 – 6 săptămâni”, a mai spus Raimond Rusu, proprietar fermă.

Pe piața din România, un kilogram de carnea de vită Wagyu poate costa chiar și 900-1.000 de lei și poate ajunge până la 1000 de euro dacă vine direct din Japonia.

Citește și Cristi Borcea renunță la afacerea sa de pe litoral. Câte milioane de euro trebuie să scoți din buzunar pentru a-i prelua în 2024 hotelul de lux

Trăim în secolul vitezei, în secolul în care ORICE este la un click distanța, iar diferențele sunt dictate de calitatea “ambalajului”. Trăim în secolul în care suntem victimele dezinformării ... citește mai mult