- 
English
 - 
en
Romanian
 - 
ro
Știri interne

Premieră în România! Rompetrol lansează un nou tip de benzinării! Cum arată noul concept sustenabil

26 Mar, 12:58 • Constantin Cristina
Rompetrol lansează un nou tip de benzinării pe A1, cu o investiție totală la peste 40 de milioane de dolari. Ce presupune noul concept?
Premieră în România! Rompetrol lansează un nou tip de benzinării! Cum arată noul concept sustenabil

Fondul de Investiții în Energie Kazah-Român (FIEKR) în colaborare cu Rompetrol Downstream, divizia de retail a Grupului KMG International în România, anunță lansarea unui nou concept de 12 benzinării, ca centre de servicii, pe Autostrada A1, în care s-au investit 40 de milioane de dolari, a spus profit.ro.

Citește și: Rompetrol și KFC bat palma. Patru noi benzinării au fost construite pe A1, acolo unde vor exista restaurantele lanțului de fast-food

Efortul investițional pentru primele patru centre integrate deja pe tronsonul Nădlac – Sibiu, în apropierea orașelor Pecica (km 558+380, stânga și dreapta) și Orăștie (km 340+500, stânga și dreapta), s-a ridicat la 14 milioane de dolari, restul de opt unități urmând să fie deschise în perioada următoare, în proximitatea localităților Sagu (județul Arad), Giarmata și Recaș (Timiș), Cristian (Sibiu).

Ruta principală atât comercială, cât și turistică care face legătură spre și dinspre Ungaria este partea Coridorului IV pan-european de transport (Dresda-Istanbul), autostrada A1.

„Este o premieră pentru România, un concept gândit integrat pentru spațiile de servicii de pe autostrăzi. La acestea se adaugă stații de încărcare rapidă pentru mașini electrice, precum și parteneriatul încheiat cu lanțul de restaurante KFC”, declară Cătălin Dumitru, Director Retail și Marketing în cadrul KMG International și membru al Consiliului de Administrație al Fondului de Investiții în Energie Kazah-Român.

Noile benzinării Rompetrol
Noile benzinării Rompetrol

Noile benzinării Rompetrol

Noile benzinării se întind pe o suprafață de 4.260 metri pătrați – Pecica dreapta (suprafață interior – 596 mp), 4.260 mp – Pecica stânga (596 mp), 6.200 mp – Orăștie dreapta (596 mp) și 6.220 mp – Orăștie stânga (523 mp), iar interiorul este de trei ori mai mare față de celelalte stații Rompetrol, deoarece noile stații pun la dispoziție magazin, restaurant, cafenea, loc de joacă pentru copii, stații pentru mame cu copii și facilități pentru persoane cu handicap.

„Brandul Rompetrol își continuă dezvoltarea națională și regională. În 2013 am lansat un nou concept general al stațiilor Rompetrol, la finele lui 2019 am propus clienților o dezvoltare a acestuia prin alinierea elementelor constructive exterioare la tendințele actuale și o optimizare a spațiului destinat produselor gastro, iar acum trecem la următorul nivel – o stație nouă Rompetrol pentru autostrăzile din România.În plus, sunt primele benzinării din România unde se poate savura o masă caldă, cu mâncare proaspătă, preparată din ingrediente naturale achiziționate de la producători locali. Meniul este pentru toate gusturile și cuprinde atât feluri de mâncare tradițională, cât și preparate din bucătăria internațională”, declară Zhanibek Nugertayev, directorul general al Rompetrol Downstream.

Noul concept presupune și dezvoltarea brandului „hei” prin cele trei linii distincte de servicii, precum: hei&gourmet pentru service asistată cu preparate tip restaurant, hei&go pentru produsele din magazine și hei&coffe pentru cafea, patiserie și sandwich-uri.

Alt beneficiu nou în benzinării va fi parteneriatul dintre Rompetrol și KFC, susținut de holdingul Sphera Franchise Group. Așadar, restaurantele KFC se vor putea regăsi în 3 locații din cele 12 benzinării Rompetrol de pe A1, mai exact în Pecica – km 558+380, Giarmata – km 500+596 și Orăștie km – 340+500, a spus sursa citată.

Alte articole: O nouă stație de încărcare cu Hidrogen pe Autostrada A1! OMV Petrom și Rompetrol vor deschide noi benzinării și parcări moderne