- 
English
 - 
en
Romanian
 - 
ro
Știri interne

Premierul Ciolacu face ultimele declarații referitoare la rectificarea bugetară! Se pare că aceasta nu se va întâmpla curând

24 Oct, 16:01 • Oprea Alina
Au fost efectuate ultimele declarații ale Premierului Marcel Ciolacu cu privire la rectificarea bugetară, care pare că nu se va întâmpla prea curând, după cum afirmă acesta!
Premierul Ciolacu face ultimele declarații referitoare la rectificarea bugetară! Se pare că aceasta nu se va întâmpla curând

În decursul zilei de marți, la Craiova, Premierul Marcel Ciolacu a declarat că o rectificare bugetară va fi efectuată doar în momentul în care va nevoie specială.

„Să se promulge legea de asumare. Întâi să se promulge legea și vom vedea”, a declarat Marcel Ciolacu, aflat în vizită la fabrica Ford de la Craiova. Anul viitor nu pot să vin cu rectificarea, asta va spun cu certitudine.”, a declarat Premierul, potrivit Economedia.

Citește și: Guvernul a găsit soluția pentru eliminarea inechităților salariale. Ciolacu: „Au fost agreate, urmând să fie promovate legislativ în cel mai scurt timp de către Guvern”

Premierul Marcel Ciolacu nu consideră importantă rectificarea bugetară

În decursul acestui an, Guvernul este posibil să nu mai facă rectificarea, conform afirmării surselor guvernamentale, în contextul în care alocă ani din fondul de rezervă și suplimentează creditele bugetare pentru numeroase ministere care au rămas fără bani, potrivit celo de la Economedia.

Marcel Ciolacu, replică dură în scandalul Pilonul II de pensii: „Nu suntem în Evul Mediu, nu dăm foc la vrăjitoare şi nu infierăm oamenii”
Marcel Ciolacu, replică dură în scandalul Pilonul II de pensii: „Nu suntem în Evul Mediu, nu dăm foc la vrăjitoare şi nu infierăm oamenii”

În urma unor calcule efectuate de sursa citată, se denotă faptul că Guvernul alocă undeva la 3,5 miliarde de lei din fondul de rezervă pentru diferite ministere și autorități publice. Aceste chestiuni se întâmplă în afara numeroaselor suplimentări de credite bugetare și de anagajament.

  • De exemplu, 900 milioane lei merg la Ministerul Afacerilor Interne, din care 395 milioane lei pentru plăți de salarii și 565 milioane lei pentru plata unor drepturi de natură socială.
  • Circa 168 milioane lei merg la Ministerul Sănătății pentru plata influențelor financiare determinate de creșterile salariale și de drepturile salariale acordate personalului din unitățile sanitare.
  • Circa 184 milioane lei merg la Ministerul Educației pentru plata majorată a salariilor personalului din învățământul preuniversitar.
  • Aproape 100 milioane lei merg la Administrația Națională a Penitenciarelor pentru acoperirea cheltuielilor de personal, bunuri și servicii.
  • Circa 17,5 milioane lei merg la Societatea Română pentru Radiodifuziune pentru cheltuieli de personal.
  • Circa 26 milioane lei merg la Camera Deputaților pentru cheltuieli de personal; aceste date fiind calcule efectuate de sursa citată.

Pentru a putea acoperi salariile profesorilor pe o lună și bursele elevilor, Ministerul Educației a cerut 2,1 miliarde de lei, potrivot celor comunicate de EduPedu.

Citește și: Guvernul scoate bani din Fondul de Rezervă pentru a rezolva criza medicamentelor din spitale! Premierul Marcel Ciolacu a făcut anunțul