- 
English
 - 
en
Romanian
 - 
ro
Știri interne

ROBOR 3 noiembrie. BNR anunță că scad ratele românilor

03 Nov, 11:27 • Bumbeneci Diana
Banca Națională a României anunță că indicele ROBOR la 3 luni a scăzut. Iată ce se întâmplă și cu ROBOR la 6 luni.
ROBOR 3 noiembrie. BNR anunță că scad ratele românilor

Indicele ROBOR la 3 luni a scăzut la 6,33%, de la 6,34%. Indicele ROBOR la 3 luni este cel în funcție de care sunt calculate dobânzile la majoritatea creditelor în lei. Indicele ROBOR la 6 luni a stagnat la 6,40%, anunță Banca Națională a României.

ROBOR 2 noiembrie

ROBOR (Romanian Interbank Offer Rate) este rata medie a dobânzii la care se împrumută, între ele, instituțiile bancare din România, în lei, iar evoluția sa este legată, în principal, de nivelul de lichiditate existent în piață. Indicele de referință pentru creditele acordate consumatorilor (IRCC) a crescut de la 5,94% la 5,96%. IRCC este calculat în funcție de dobânda medie la care se împrumută băncile între ele și este aplicat cu o întârziere de un trimestru față de perioada de referință. Indicele este stabilit zilnic de BNR, ca medie aritmetică a cotațiilor folosite de zece bănci selectate de Banca Națională.

Poți citi și: Milioane de români vor primi un bonus. Daniel Baciu: „Venitul va creste substanțial!”

Rezervele valutare ale BNR au scăzut

Conform unui comunicat al BNR, „în cursul lunii octombrie au avut loc intrări de 1,121 miliarde euro, reprezentând modificarea rezervelor minime în valută constituite de instituţiile de credit la BNR, alimentarea conturilor Ministerului Finanţelor şi altele. Ieşirile au fost de 2,173 miliarde euro, reprezentând modificarea rezervelor minime în valută constituite de instituţiile de credit la BNR, plăţi de rate şi dobânzi în contul datoriei publice denominate în valută, plăţi din contul Comisiei Europene şi altele”.

Rezervele internaţionale ale României (valute plus aur) la 31 octombrie 2023 au fost de 64,432 miliarde euro, faţă de 65,117 miliarde euro la 30 septembrie 2023.

Vezi și; Daniel Dines, fondator UiPath: „Întotdeauna am avut sindromul impostorului. Mereu sunt cu gândul la asta”

Tags:
Într-o mare de oameni care merg în direcții simple, seci sau poate chiar absurde, o lume grăbită și gata mereu să alerge pentru îndeplinirea unui scop, eu am ales să mă opresc în loc și să ... citește mai mult