- 
English
 - 
en
Romanian
 - 
ro
Știri interne

Premierul Ciucă transmite primele cerințe pentru Ministrul Educației, Ligia Deca

05 Oct, 19:41 • Bumbeneci Diana
După demisia ministrului Educației, Sorin Cîmpeanu, în locul său a fost numită Ligia Deca, nimeni alta decât consilierul prezidențial de la Cotroceni. Ei bine, astăzi, premierul Ciucă i-a transmis primele cerințe.
Premierul Ciucă transmite primele cerințe pentru Ministrul Educației, Ligia Deca

Premierul Nicolae Ciucă a confirmat public încrederea că pachetul legilor Educației va fi aprobat de Guvern până la finalul acestei luni. În acest sens, în noiembrie va fi supus dezbaterii parlamentare.

Premierul Ciucă prezintă primele cerințe pentru Ligia Deca

La începutul ședinței de Guvern care a avut loc astăzi, premierul i-a urat bun venit în Executiv noului ministru al Educației, Ligia Deca, exprimându-și bucuria, totodată, privind creșterea prezenței feminine în Cabinet.

Mai poți citi: Cîmpeanu face declarații complet neașteptate în legătură cu cea care îi va ocupa locul la Ministerul Educației. Ce crede fostul ministru despre Ligia Deca

Au început primele cerințe pentru Ministrul Educației, Ligia Deca. Ce i-a solicitat premierul Nicolae Ciucă
Au început primele cerințe pentru Ministrul Educației, Ligia Deca. Ce i-a solicitat premierul Nicolae Ciucă

„Doamna ministru, aveți o misiune pe cât de dificilă pe atât de frumoasă. Sunt convins că veți folosi toate cunoștințele și energia pentru a face ceea ce se cuvine, astfel încât să asigurăm șansa la educație tuturor copiilor și tinerilor din țara noastră. Și, de asemenea, să ridicăm nivelul calității în sistemul de educație din România. Ați fost parte la proiectul ‘România educată’, ați participat la dezbaterile publice ale pachetului legilor Educației. Sunt convins să împreună cu echipa dumneavoastră la minister veți face ce este necesar astfel încât până la finele lunii octombrie să avem pachetul de legi aprobat la Guvern și în luna noiembrie să fie înaintat spre dezbatere și aprobare în Parlament”, a afirmat premierul Ciucă, potrivit Agerpres.

Luând în considerare faptul că astăzi a fost marcată Ziua Educației, prim-ministrul le-a urat la mulți ani, succes și rezultate mai bune tuturor celor care își desfășoară activitatea în acest domeniu. Elevii și profesorii din România au avut liber.

Ligia, politician cu experiență în domeniul educației

Amintim că Ligia Deca este cunoscută pe scena politică din România ca doctor în științe politice (Universitatea din Luxemburg, 2016). Ea este absolventă a unui program postdoctoral la New Europe College. În perioada 2010-2012 a coordonat Secretariatul Procesului Bologna, gestionând procesul de organizare a Conferinței miniștrilor educației din statele membre ale European Higher Education Area.

În perioada 2012-2015, Ligia Deca a fost expert în domeniul politicilor publice în cadrul Unității Executive pentru Finanțarea Învățământului Superior, a Cercetării, Dezvoltării și Inovării. Aceasta a fost și cadru didactic asociat  la Universitatea de Vest Timișoara (2014-2015) și SNSPA (2019-2021).

Citește și: Ligia Deca, la ora bilanțului. Va afecta iarna școlile? Ce planuri ale noul ministru al Educației

Într-o mare de oameni care merg în direcții simple, seci sau poate chiar absurde, o lume grăbită și gata mereu să alerge pentru îndeplinirea unui scop, eu am ales să mă opresc în loc și să ... citește mai mult