- 
English
 - 
en
Romanian
 - 
ro
Știri interne

Ligia Deca, la ora bilanțului. Va afecta iarna școlile? Ce planuri ale noul ministru al Educației

05 Oct, 09:02 • Bumbeneci Diana
Ligia Deca, cea care i-a luat locul lui Sorin Cîmpeanu la Ministerul Educației a făcut primele sale declarații în legătură cu planurile de viitor. Ministrul a explicat și dacă iarna va afecta elevii.
Ligia Deca, la ora bilanțului. Va afecta iarna școlile? Ce planuri ale noul ministru al Educației

Ligia Deca a preluat oficial funcția de ministru al Educației. Un obiectiv destul de important al mandatului este asigurarea caracterului predictibil al măsurilor educaționale, în așa fel încât atât elevii, cât și profesorii și părinții să știe cum se desfășoară procesul de învățământ.

Ligia Deca are planuri mari pentru învățământ

Ceremonia de predare-primire a avut loc, marți la Ministerul Educației. În acest context, Ligia Deca a preluat portofoliul de ministru al Educației de la Sebastian Burduja, care fusese numit interimar.

„Un obiectiv esențial al mandatului meu este asigurarea caracterului predictibil al măsurilor educaționale, astfel încât elevii, profesorii și părinții să știe din timp cum se desfășoară procesul de învățământ”, a transmis noul ministru pe Facebook.

„Astăzi, la sediul Ministerului Educației, a avut loc procesul de predare-primire a mandatului de ministru al Educației. Mulțumesc domnului Sebastian Burduja pentru asigurarea continuității instituționale. O prioritate a mandatului meu în perioada imediat următoare o reprezintă proiectele de lege ale educației”, a transmis, marți, Ligia Deca.

Citește și: Iarna 2022-2023 în România. Directorul ANM anunță cum va fi sezonul rece și de ce temperaturi vor avea parte românii

Ligia Deca, la ora bilanțului. Va afecta iarna școlile? Ce planuri ale noul ministru al Educației
Ligia Deca, la ora bilanțului. Va afecta iarna școlile? Ce planuri ale noul ministru al Educației

Noul ministru al Educației a mai transmis că, pe baza observațiilor primite în procesul de dezbatere publică va purta mai multe discuții cu persoanele importante din domeniul educației și va armoniza actele normative cu recomandările care susțin calitatea, echitatea, integritatea și predictibilitatea în sistemul românesc de educație.

„Totodată, în colaborare cu membrii Guvernului României și cu autoritățile publice locale, ca ministru al Educației, voi face toate demersurile necesare, astfel încât unitățile de învățământ să nu aibă de suferit în contextul dificil generat de situația economică și energetică existentă la nivel global și să trecem iarna cu bine împreună”, a mai transmis Deca.

Aceasta a transmis că știe că una dintre nevoile fundamentale ale sistemului de educație este predictibilitatea.

„Un obiectiv esențial al mandatului meu este tocmai asigurarea caracterului predictibil al măsurilor educaționale, astfel încât elevii, profesorii și părinții să știe din timp cum se desfășoară procesul de învățământ. Promit să acționez cu transparență, integritate și curaj”, a mai transmis ministrul Educației.

Citește și: Lovitură pentru o categorie de angajați! Începând cu 2023, NU vor primi salariile mărite

Într-o mare de oameni care merg în direcții simple, seci sau poate chiar absurde, o lume grăbită și gata mereu să alerge pentru îndeplinirea unui scop, eu am ales să mă opresc în loc și să ... citește mai mult