- 
English
 - 
en
Romanian
 - 
ro
Știri interne

Premierul Ciucă face un nou apel la populație. „Să reducem risipa şi să…”

12 Sep, 08:23 • Bumbeneci Diana
Premierul Ciucă face un nou apel la populație. „Să reducem risipa şi să...”

Premierul Nicolae Ciucă face un nou apel la populație! Oamenii sunt sfătuiți să reducă rapid risipa de energie electrică. Conform premierului, s-a discutat în Guvern despre un sistem de penalități pentru persoanele care nu se gândesc la noile recomandări.

Ciucă apelează la români. Risipa trebuie să dispară în această iarnă

Se pare că penalitățile vor veni în același timp cu un set de bonificații acordate românilor care economisesc, însă nu sunt la acest moment anumite soluții tehnice pentru aplicarea unor astfel de măsuri. Așadar, Ciucă mai susține că Guvernul îi va sprijini pe toți furnizorii mici de energie care pot „avea probleme” în urma adoptării noii Ordonanțe din domeniu.

Chestionat, în cadrul ultimelor declarații de presă, dacă Executivul pe care îl conduce ia în calcul măsuri de premiere a consumatorilor care fac economie la energia electrică și de taxare suplimentară a celor care consumă mult, cu precădere în cele mai importante momente ale zilei, fostul ministru al Apărării, Nicolae Ciucă, a mai explicat că s-au purtat o serie de discuții. cu toate acestea însă, la ora actuală nu există o soluție tehnică în acest moment pentru aplicarea unei astfel de măsuri.

Am discutat în ședința de guvern de joi acest subiect. Deocamdată, nu avem o soluție tehnică. Sigur, acestea sunt măsuri prin care și noi ne-am gândit, și facem apel la populație, să reducem risipa și să fie bonificați cei care consumă mai puțin, în mod deosebit în orele de vârf, dar nu am luat încă o decizie, pentru că așteptăm să avem un ansamblu coerent la nivelul întregii Uniuni pentru a putea să gestionăm cum se cuvine energia și gazul pentru iarna viitoare”, a conchis Nicolae Ciucă.

Citește și:

Premierul Ciucă a vorbit și despre o anume decuplare a tarifelor la energia electrică de cele practicate la gazele naturale. Este vorba despre o hotărâre luată deja de alte state din spațiul european, state ce nu au prețuri mari la energie datorită acestei decizii. Ei bine, se pare că și România susține din plin o astfel de idee.

Mandatul a fost cât se poate de bine structurat: el a vizat partea în care să susținem propunerea de decuplare a prețului la energie de cel al gazelor, o soluție unitară în ceea ce privește taxarea, impozitarea, precum și o soluție unitară în ceea ce privește evoluția prețurilor pe piața SPOT astfel încât să nu existe fluctuațiile acelea de preț”, a mai conchis Nicolae Ciucă.

Citește și:

https://www.dailybusiness.ro/ultima-ora/7-zile-pana-la-inmormantarea-reginei-elisabeta-a-ii-a-casa-regala-a-planificat-activitatile-din-ultima-saptamana-299854/

Într-o mare de oameni care merg în direcții simple, seci sau poate chiar absurde, o lume grăbită și gata mereu să alerge pentru îndeplinirea unui scop, eu am ales să mă opresc în loc și să ... citește mai mult