- 
English
 - 
en
Romanian
 - 
ro
Știri politică

Marcel Ciolacu explică mărirea salariilor pentru primari: „Și ei sunt oameni. A fost o majorare pentru tot sistemul bugetar”

20 Dec, 21:27 • Cornel Ghimeșan
Marcel Ciolacu a făcut o serie de declarații după ce plenul Parlamentului a votat legea bugetului de stat pentru anul 2024.
Marcel Ciolacu explică mărirea salariilor pentru primari: Și ei sunt oameni. A fost o majorare pentru tot sistemul bugetar

Întrebat dacă bugetul pentru 2024 este supraestimat, premierul Ciolacu a spus că nu. „Vor fi peste 80.000 de noi locuri de muncă. România nu a intrat în recesiune, în schimb economii mari din Europa, cum e Germania, au avut primele două trimestre în recesiune. S-a văzut și în consumul de energie. În acest moment lucrurile au intrat într-o nouă etapă și știți foarte bine că partenerul principal în UE este Germania. S-a spus că vom termina 7,3% – 7,8%. Până la urmă vom termina anul acesta cu cel puțin 0,5% mai puțin decât anul trecut. Vom termina anul viitor cu 5% pentru că așa ne-am angajat. Începem să devin un stat serios și responsabil în fața UE. Ne ținem de ceea ce promitem.

Citește și Marcel Ciolacu dezminte știrile false din legea evaziunii fiscale: „Nu iese nimeni din închisoare, legea nu este retroactivă

Mi-am asumat, alături de colegii mei, acest buget al României. Eu voi demonstra că îmi asum tot. S-a ajuns la concluzia foarte clară că nu mai putem stagna. Dacă vreți să-mi reproșați ceva, vă rog să mă judecați pentru lucrurile pe care le-am făcut, nu pentru părerile cuiva”, a declarat Ciolacu.

Marcel Ciolacu explică mărirea salariilor pentru primari: „Și ei sunt oameni”

În plus, premierul a vorbit și mărirea salariilor pentru primari. El a spus că nu i se pare normal ca un angajat al primăriei să câștige mai mult decât primarul.

„Și ei sunt oameni”, a spus premierul, chestionat pe acest subiect, subliniind faptul că demnitarii nu vor beneficia de măriri.

Citește și Primele declarații ale lui Marcel Ciolacu după ce a fost aprobat bugetul pe 2024. „Vor fi peste 80.000 de noi locuri de muncă”

„A fost o majorare pentru tot sistemul bugetar. Este o mărire de 5% la tot sistemul bugetar. În ceea ce privește primarii, eu înțeleg că exemplele sunt despre primarul general al Capitalei sau un președinte de consiliu județean. Dar uităm că există și primari de comună, tot sistemul public primește 5%, mai puțin pentru magistrați, profesori. Eu înțeleg discuția, dar ce am promis eu e că demnitarii nu primesc această mărire. Eu v-am spus un principiu. Dacă de fiecare dată vom face aceste excepții și le-am făcut pentru demnitari. Angajații de sub primari vor avea salarii mai mari. E un lucru anormal în societate normală pe care mi-o doresc și eu și voi. Niciun bugetar nu trebuie să aibă salariu mai mare decât președintele României. La o presiune publică nu se face lucrul acesta”, a mai spus premierul.

Trăim în secolul vitezei, în secolul în care ORICE este la un click distanța, iar diferențele sunt dictate de calitatea “ambalajului”. Trăim în secolul în care suntem victimele dezinformării ... citește mai mult