- 
English
 - 
en
Romanian
 - 
ro
Știri interne

Premierul Marcel Ciolacu impune termen de două săptămâni ca amendamentele legii pensiilor să fie trecute prin Parlament!

07 Oct, 17:17 • Oprea Alina
Amendamentele legii pensiilor speciale se doresc în două săptămâni să fie rezolvate, după cum a declarat și Premierul Marcel Ciolacu. Acestea trebuie trecute prin Parlament
Premierul Marcel Ciolacu impune termen de două săptămâni ca amendamentele legii pensiilor să fie trecute prin Parlament!

În decursul zilei de sâmbătă Premierul Marcel Ciolacu a subliniat o idee foarte importantă cu privire la Cererea de plată III PNRR, astfel că acesta a cerut, în mod exclusiv, ca amendamentele la legea pensiilor să fie rezolvate cât mai repede, mai exact în termen de două săptămâni.

”Săptămâna viitoare vreau să intru cu amendamentele în Senat şi în Camera Deputaţilor. O să am această discuţie şi pe forma amendamentelor.”, după cum relatează cei de la News.ro, conform Economedia.

Află mai multe despre: Pensii speciale 2023. Parlamentul va fi convocat în sesiune de urgență pentru modificarea unui act normativ, în urma deciziei CCR

Premierul Marcel Ciolacu ia măsuri

Problematica pusă în discuție de către acesta a fost prezentată președintelui Comisiei de Muncă de la Camera Deputaților, Adrian Solomon, dar și cu liderii de grup și președintele Camerei.

”Doresc ca în următoarele 2 săptămâni aceste amendamente la pensiile speciale să le trecem prin Parlament şi să vedem dacă mai este atacată de Înalta Curte legea, astfel încât să închidem cererea de plată numărul trei.”, a declarat Marcel Ciolacu, conform Economedia.

Este important de luat aminte că odată ce Curtea Constituțională a vizualizat și analizat aceasta cerere, în data de 7 August, a fost publicată motivarea deciziei care a admis parțial această cerere a Premierului Marcel Ciolacu. Totuși, Parlamentul are în plan să aducă modificări la lege pentru a alinia actul normativ cu decizia CCR.

Află mai multe despre: Peste 10.000 de români au încasat pensii speciale în iunie 2023. Care a fost cea mai mare indemnizație