- 
English
 - 
en
Romanian
 - 
ro
Știri interne

Premierul Marcel Ciolacu, vizită importantă în Statele Unite ale Americii! Iată care sunt cele mai importante aspecte ale acestei vizite!

02 Dec, 12:59 • Oprea Alina
Premierul României, Marcel Ciolacu, va avea o deplasare, în decursul zilei de sâmbătă, în SUA. Acesta se duce în scop de lucru, unde va aborda subiecte importante!
Premierul Marcel Ciolacu, vizită importantă în Statele Unite ale Americii! Iată care sunt cele mai importante aspecte ale acestei vizite!

Premierul României, Marcel Ciolacu, va pleca într-o vizită oficială în Statele Unite ale Americii. Acesta se va întâlni cu secretarul de stat Antony Blinken și cu secretarul Apărării, Lloyd Austin. Mai mult decât atât, acesta va pleca sâmbătă în SUA.

Ai putea fi interesat și de: Premierul Marcel Ciolacu, ultimele declarații cu privire la măsurile fiscale: “Se vor tăia fondurile, dacă România continuă în acest ritm și nu se ia nicio măsură.”

Premierul Marcel Ciolacu, vizită în SUA

Premierul se va deplasa cu un zbor de linie, precum și membri ai delegației.

„Voi discuta cu partenerii americani despre avansarea proiectelor economice comune, creșterea investițiilor americane în România și consolidarea sprijinului politic și de securitate” a declarat Premierul României, conform celor Comunicate de Antena3.

Premierul Marcel Ciolacu se va deplasa, în decursul zilei de sâmbătă într-o vizită de lucru în Statele Unite ale Americii – la Washington D.C. și New York – împreună cu o delegație guvernamentală din care vor face parte Angel Tîlvăr, ministrul Apărării, Luminița Odobescu, ministrul Afacerilor Externe, și Radu Oprea, ministrul Economiei.

Marcel Ciolacu, vizită în SUA
Marcel Ciolacu, vizită în SUA

„Avansarea proiectelor economice comune, creșterea investițiilor americane în România și consolidarea sprijinului politic și de securitate de care beneficiem din partea partenerilor noștri strategici sunt obiectivele vizitei în Statele Unite ale Americii”, a confirmat premierul Marcel Ciolacu, potrivit sursei citate.

Prim-ministrul va avea întâlniri cu reprezentanți ai comunității românești din zona Washington-Virginia-Maryland.

Mai mult decât atât, va avea întrevederi cu mai mulți înalți oficiali americani.

La Departamentul de Stat al SUA, premierul se va întâlni cu secretarul de stat american Antony Blinken.

Șeful Executivului va avea întrevederi cu secretarul apărării, Lloyd Austin, și cu secretarul pentru energie al Statelor Unite ale Americii, Jennifer Granholm.

Unul dintre punctele importante ale acestei vizite îl va constitui întrevederile cu Antonio Guterres, secretarul general al Națiunilor Unite și cu Dennis Frances, președintele Adunării Generale ONU.

Programul vizitei va include întrevederi cu reprezentanții conducerii Comitetului pentru forțe armate din Camera Reprezentanților, Mike Rogers și Adam Smith, cu co-președinții Comitetului pentru relații externe din Senatul SUA, senatorii Ben Cardin și James Risch, și cu co-președinții Grupului de prietenie cu România din Camera Reprezentanților, Mike Turner și Elissa Slotkin.

O componentă importantă a acestei vizite de lucru este cea economică. 

Prim-ministrul și delegația guvernamentală vor avea discuții cu reprezentanții companiilor Google, Lockheed Martin și cu reprezentanții conducerii United States Energy Association.

În cadrul vizitei, premierul României va aduce un omagiu eroilor americani, la Cimitirul Arlington din Washington, va vizita Muzeul Memorial al Holocaustului din Washington și va avea un dialog cu reprezentanții asociațiilor evreiești.

Ai putea fi interesat și de: Premierul Marcel Ciolacu solicită un memorandum pentru cumpărarea brățărilor pentru persoanele aflate sub control judiciar!