- 
English
 - 
en
Romanian
 - 
ro
Știri interne

Preparatul din România care a cucerit întreaga lume. Se vinde în peste 20 de țări inclusiv Vietnam, Brazilia, China sau Canada.

08 Apr, 14:21 • stefan.vlad
Preparatul din România care a cucerit întreaga lume. Magiunul de prune de Topoloveni a obținut primul certificarea de Indicație Geografică Protejată de la Comisia Europeană, în 2011, iar acum se vinde în 20 de țări inclusiv Vietnam, Brazilia, China sau Canada.
Preparatul din România care a cucerit întreaga lume. Se vinde în peste 20 de țări inclusiv Vietnam, Brazilia, China sau Canada.

Preparatul din România care a cucerit întreaga lume. Magiunul de prune de Topoloveni a obținut, de-a lungul a 13 ani, mai multe distincții de recunoaștere a calității, după ce, în 2011, Comisia Europeană i-a acordat certificarea Indicație Geografică Protejată (IGP), a declarat, duminică, directorul companiei producătoare, Bibiana Stanciulov.

Citește și: Prețurile alimentelor au crescut la nivel global în martie. Care au fost scumpirile principalelor produse din coșul de bază

Preparatul din România care a cucerit întreaga lume

„Se întâmplă să fim în cel de-al 31-lea an de activitate. Sunt 13 ani în care am obţinut tot ce s-a putut ca recunoaştere a calităţii: Cod Operator NATO, Furnizor al Casei Regale a României, Cetăţean de Onoare Argeş şi Topoloveni, Stele Michelin în ITQI, de trei ani consecutiv Locul I în Lume – drept Cel Mai Bun Gem şi Cel Mai Bun Produs din Fructe în Taste Atlas”

, a declarat Stanciulov, scrie Agerpres.

Directoarea a subliniat că această perioadă a fost una „zbuciumată”, pe fondul „hărțuielilor” ANPC și a concurenței neloiale din partea altei firme, dar că fabrica va continua să producă magiunul pe baza rețetei tradiționale, fără aditivi și adaos de zahăr.

„13 ani zbuciumaţi din cauza hărţuielii fără limite a ANPC – obligat în fapt să protejeze certificările UE pe teritoriul României – concurenţa neloială a unei alte firme – prin folosirea ilegală a IGP – Topoloveni, toponim protejat de noi conform Regulamentului.

Dar, mergem mai departe şi continuăm să producem fără adaos de zahăr, fără aditivi pentru consumatorii noştri. Timp de 5 ani am fost singurii producători din România cu acest tip de certificare europeană care impune reţetă tradiţională timp de minim două generaţii”, a spus Bibiana Stanciulov.

Faptul că producătorul magiunului de Topoloveni a obținut certificare IGP a reprezentat o rampă de lansare pentru a promova acest produs românesc în întreaga lume, mai ales cu o finanțare UE de peste patru milioane de euro.

„La 13 ani distanţă de la 7 aprilie 2011, Magiunul din prune Topoloveni a ajuns în 20 de state, fiind apreciat nu numai în ţările UE ci şi în: Rusia, SUA, Japonia, Vietnam, Brazilia, China sau Canada.

Toate celelalte produse ale companiei puse ulterior pe piaţă au fost create în aceeaşi direcţie consolidată de către magiunul din prune Topoloveni. Întreaga gamă de produse Topoloveni, de la magiunuri, gemuri şi dulceţuri până la zacuscă şi sarmale este una cu o compoziţie 100% naturală, fără adaos de zahăr, E-uri, conservanţi sau aditivi, iar în prezent avem peste 60 de produse”, a spus Stanciulov.

Pentru anul acesta, compania are în vedere o cifră de afaceri mai mare cu 20% ca anul precedent, de 5 milioane de lei. Fabrica realizează 100 de tone de magiun pe an, ambalat în 300.000 de borcane iar capacitatea maximă de producție este de 1,2 milioane de borcane.

Urmărește Daily Business pe Google News
Alte articole
Cum să plătiți mai puțin la curent. Trucul care vă ajută să reduceți factura cu până la 40%
Cum să plătiți mai puțin la curent. Trucul care vă ajută să reduceți factura cu până la 40%
Rețeta de varză murată cu sfeclă roșie: Crocantă, sănătoasă și plină de savoare
Rețeta de varză murată cu sfeclă roșie: Crocantă, sănătoasă și plină de savoare
Acte necesare pentru eliberarea certificatului de deces în 2025
Acte necesare pentru eliberarea certificatului de deces în 2025
The Art of the Game, expoziție la ARCUB – Hanul Gabroveni din București
The Art of the Game, expoziție la ARCUB – Hanul Gabroveni din București
Mihaela Bilic nu le recomandă coliva celor ce vor să urmeze o dietă sănătoasă: „Ajunge să cântărească caloric cât un tort. Noroc că nu o mâncăm prea des”
Mihaela Bilic nu le recomandă coliva celor ce vor să urmeze o dietă sănătoasă: „Ajunge să cântărească ...
Cât plăteşti pentru carnea de porc şi cât rămâne după sacrificare. Diferenţa dintre greutatea în viu și cea netă este de 28%
Cât plăteşti pentru carnea de porc şi cât rămâne după sacrificare. Diferenţa dintre greutatea ...
Zile libere în 2026. Calendarul sărbătorilor legale pentru angajați, când pică Paștele anul viitor
Zile libere în 2026. Calendarul sărbătorilor legale pentru angajați, când pică Paștele anul viitor
București, peste Roma și Madrid: Capitala României, în topul celor mai prospere orașe din Uniunea Europeană
București, peste Roma și Madrid: Capitala României, în topul celor mai prospere orașe din Uniunea ...
Germania ar putea înrola aleatoriu tineri în armată dacă nu atinge obiectivele de recrutare voluntară. Măsura ar putea intra în vigoare chiar de la începutul lui 2026
Germania ar putea înrola aleatoriu tineri în armată dacă nu atinge obiectivele de recrutare voluntară. ...
Postul Crăciunului 2025 fără carenţe: ce mâncăm corect și cine ar trebui să evite postul alimentar
Postul Crăciunului 2025 fără carenţe: ce mâncăm corect și cine ar trebui să evite postul alimentar
Cât costă o porție de varză călită cu ciolan la taverna lui Florin Călinescu. Prețurile de la restaurantul actorului sunt pentru toate buzunarele
Cât costă o porție de varză călită cu ciolan la taverna lui Florin Călinescu. Prețurile de la ...
PSD vrea să își impună Programul de stimulare economică și transmite că nu va susține vreun alt pachet de măsuri care nu cuprinde propunerile partidului
PSD vrea să își impună Programul de stimulare economică și transmite că nu va susține vreun alt ...
Patrick Paine, cercetătorul care studiază „tinereţea fără bătrâneţe”, la București: „Reprogramarea celulară oferă întinerire reală”
Patrick Paine, cercetătorul care studiază „tinereţea fără bătrâneţe”, la București: ...