- 
English
 - 
en
Romanian
 - 
ro
Știri interne

Președintele Klaus Iohannis a promulgat legea pentru regimul străinilor în România. Ce prevede noua decizie oficială

29 Dec, 14:26 • Bumbeneci Diana
Legea pentru regimul străinilor în România a fost promulgată în cursul zilei de azi. Sunt anunțate noi prevederi pentru străinii cărora le-a expirat permisul unic.
Președintele Klaus Iohannis a promulgat legea pentru regimul străinilor în România. Ce prevede noua decizie oficială

Preşedintele Klaus Iohannis a promulgat o nouă lege. Este vorba despre documentul legislativ care aprobă Ordonanţa de Urgenţă pentru modificarea articolului privind încadrarea în muncă şi detaşarea străinilor pe teritoriul României şi completează acte normative privind regimul străinilor. Anunțul a fost făcut în această dimineață de Administraţia Prezidenţială.

Legea privind regimul străinilor în România a fost aprobată

Citește și: Începând cu 3 ianuarie, românii pot investi în titlurile de stat Tezaur

Legea pentru regimul străinilor în România a fost promulgată
Legea pentru regimul străinilor în România a fost promulgată

Străinii care au intrat legal pe teritoriul României şi cărora le-a expirat permisul unic pot solicita unul nou. Aceștia au la dispoziție termen de 90 de zile de la data intrării în vigoare a legii, dacă încetarea raportului de muncă a fost înregistrată cu cel mult 18 luni înaintea datei de intrare în vigoare a prezentului act normativ, prevede noua legislaţie.

Cei mai mulți dintre străinii care vin și rămân în România sunt rezidenți sau lucrează în diverse instituții private.

Prevederile nu se aplică străinilor pentru care Inspectoratul General pentru Imigrări a emis decizia de returnare până la data intrării în vigoare a prezentei legi, stipulează OUG.

Ai mai putea citi și: Peste 10.000 de ucraineni, la granițele țării, în doar câteva ore. IGPF anunță ce se întâmplă la frontiere

Într-o mare de oameni care merg în direcții simple, seci sau poate chiar absurde, o lume grăbită și gata mereu să alerge pentru îndeplinirea unui scop, eu am ales să mă opresc în loc și să ... citește mai mult