- 
English
 - 
en
Romanian
 - 
ro
Știri interne

Peste 10.000 de ucraineni, la granițele țării, în doar câteva ore. IGPF anunță ce se întâmplă la frontiere

29 Dec, 12:17 • Bumbeneci Diana
Numărul ucrainenilor care au trecut granițele țării a crescut din nou. IGPF anunță că peste zece mii de cetățeni din Ucraina s-au prezentat la punctele de control, în doar 24 de ore.
Peste 10.000 de ucraineni, la granițele țării, în doar câteva ore. IGPF anunță ce se întâmplă la frontiere

Tot mai mulți ucraineni fug din cauza războiului care pare să nu se termine prea curând. Inspectoratul General al Poliţiei de Frontieră informează că miercuri au intrat în România, prin punctele de la graniţă, 76.138 de persoane. Din numărul total, 10.053 de cetăţeni sunt ucraineni, în creştere cu 8% faţă de ziua precedentă.

Mai mulți ucraineni, la granițele țării

Potrivit unui comunicat transmis joi Agerpres, prin punctele de frontieră din întreaga ţară au efectuat formalităţile de control, atât pe sensul de intrare, cât şi pe cel de ieşire, aproximativ 162.100 de persoane, cetăţeni români şi străini, cu peste 36.800 de mijloace de transport.

Citește și: Cum ar putea România să evite o recesiune în 2023. Dăianu: „Guvernul are de rezolvat o ecuație foarte dificilă”

ucraineni la graniță
ucraineni la graniță

Începând cu 10 februarie 2022 (perioadă pre-conflict), au intrat în România 3.189.447 de cetăţeni ucraineni. De altfel, în zonele de competenţă – punctele de trecere şi „frontiera verde” -, poliţiştii de frontieră au constatat 26 de fapte ilegale (10 infracţiuni şi 16 contravenţii) săvârşite atât de cetăţeni români, cât şi străini, iar valoarea amenzilor contravenţionale aplicate se ridică la peste 14.160 de lei.

Au fost ridicate bunuri în vederea confiscării în valoare de aproximativ 361.500 lei. De altfel, conform comunicatului transmis de Inspectoratul General al Poliției de Frontieră, nu s-a permis intrarea în ţară a 22 cetăţeni străini care nu îndeplineau condiţiile prevăzute de lege şi ieşirea a 26 cetăţeni români din diferite motive legale.

Ai mai putea citi: Impozitul pe salariu nu va mai fi plătit de o categorie de români. Se întâmplă de la 1 ianuarie 2023

Într-o mare de oameni care merg în direcții simple, seci sau poate chiar absurde, o lume grăbită și gata mereu să alerge pentru îndeplinirea unui scop, eu am ales să mă opresc în loc și să ... citește mai mult