- 
English
 - 
en
Romanian
 - 
ro
Știri interne

Președintele Klaus Iohannis a promulgat o nouă lege! Sunt vizați românii pasionați de jocuri de noroc

28 Nov, 15:41 • Bumbeneci Diana
Președintele Klaus Iohannis a semnat astăzi o nouă lege! Jucătorii la aparate trebuie să înregistreze buletinul înainte de a juca.
Președintele Klaus Iohannis a promulgat o nouă lege! Sunt vizați românii pasionați de jocuri de noroc

Președintele Klaus Iohannis a promulgat, în cursul zilei de azi, o nouă lege. Documentul legislativ este aplicat pentru modificarea și completarea Ordonanței de urgență a Guvernului nr. 77/2009 privind organizarea și exploatarea jocurilor de noroc, transmite Administraţia Prezidenţială.

Românii pasionați de jocuri de noroc sunt obligați să respecte o nouă lege

Actul normativ inițiat de către deputatul PNL Florin Roman prevede că sălile de jocuri de noroc vor ține evidența, electronic, a celor care intră în aceste locuri.

Mai poți citi și: Contract de 1,91 miliarde lei semnat de CFR. Sorin Grindeanu anunță succes prin PNRR: „Constructorul spaniol are la dispoziţie 42 de luni”

jocuri de noroc
jocuri de noroc

Mai mult, legea promulgată de către președintele țării face referire la introducerea obligației organizatorilor de jocuri de noroc de a constitui şi a ţine la zi o bază de date referitoare la persoanele autoexcluse şi indezirabile şi de a ţine evidenţa în format electronic centralizat a datelor de identificare ale persoanelor care intră în incinta locaţiilor în care se organizează şi se exploatează jocuri de noroc.

Iniţiatorul acestui proiect de lege, Florin Roman, a transmis în acest context că după adoptarea iniţiativei de către Camera Deputaţilor, pe 31 octombrie, că cei dependenţi de păcănele vor putea fi opriţi la timp „să îşi facă praf viaţa”.

Astăzi a mai trecut o lege importantă prin Parlament, pe care am iniţiat-o ca deputat, cu sprijinul colegilor din PNL. Legea oferă instrumentul juridic prin care cei dependenţi de păcănele pot fi opriţi sa îşi facă praf viaţa. Şi părinţilor să îşi poata proteja copiii de acest ‘drog‘”, a scris atunci Florin Roman pe Faceboook.

Ai mai putea citi: 1,5 miliarde de euro pentru reabilitarea infrastructurii de irigații. Liviu Zăgan: „Trebuie să gândim pe termen lung, pentru că vorbim de investiții de 6.000-7.000 euro/hectar”

Într-o mare de oameni care merg în direcții simple, seci sau poate chiar absurde, o lume grăbită și gata mereu să alerge pentru îndeplinirea unui scop, eu am ales să mă opresc în loc și să ... citește mai mult