- 
English
 - 
en
Romanian
 - 
ro
Știri interne

Președintele SUA și-a publicat declarația fiscală! Câți bani câștigă Joe Biden

16 Apr, 15:30 • Cornel Ghimeșan
Președintele SUA și-a publicat declarația fiscală. Joe Biden și-a depus declarația fiscală! Președintele SUA a depus declarația fiscală de către mai mulți oficiali americani, însă cutuma nu a fost respectată și în perioada în care Donald Trump ocupa fotoliul de președinte al SUA.
Președintele SUA și-a publicat declarația fiscală! Câți bani câștigă Joe Biden

Președintele american Joe Biden și-a depus declarația fiscală. Aceasta este depusă anul de către mai mulți oficiali americani, însă cutuma nu a fost respectată și în perioada în care Donald Trump ocupa fotoliul de președinte al SUA.

Citește și Donald Trump spune tot! Fostul președinte SUA va publica scrisorile cu celebrităţi ca Michael Jackson, prinţesa Diana sau Elton John

Luni, preşedintele american Joe Biden a respectat tradiţia americană a transparenţei la nivel înalt, făcând publică declaraţia sa fiscală.

Declarația fiscală arată câți bani câștigă președintele american și soția sa.

Această tradiţie a fost temporar întreruptă în timpul mandatului predecesorului său, Donald Trump.

Anual, această tradiție neobligatorie are ca scop menținerea încrederii cetățenilor în liderii lor politici.

În general, personalitățile politice, precum și candidații la alegerile locale și naționale din SUA, își fac publice declarațiile fiscale.

Conform declarației fiscale, cuplul Biden a obținut venituri în valoare de 619.976 de dolari în 2023.

Astfel, aceste venituri provin în cea mai mare parte din salariul președintelui în sumă de 400.000 de dolari și din remunerația de 85.985 de dolari a soției sale, Jill Biden, pentru postul său de profesor în Virginia, în apropierea capitalei Washington.

Aceste venituri au înregistrat o creștere față de anii anteriori.

Veniturile se ridicau la aproape 580.000 de dolari în 2022 și aproximativ 610.000 de dolari în 2021.

Casa Albă a declarat într-un comunicat că președintele Biden consideră că toți locatarii Biroului Oval ar trebui să fie deschiși și onești față de poporul american.

„Preşedintele Biden consideră că toţi locatarii Biroului Oval trebuie să fie deschişi şi oneşti faţă de poporul american”, a declarat Casa Albă într-un comunicat.

„Îndelungata tradiţie de publicare anuală a declaraţiilor fiscale de către preşedinţi trebuie să continue fără întrerupere”, adaugă comunicatul într-o referire voalată la perioada când la conducerea executivului american s-a aflat Donald Trump, potrivit G4media.ro.

Donald Trump nu a plătit impozite pe venit

În 2024, publicarea declarației fiscale a cuplului Biden are loc cu câteva luni înainte de scrutinul prezidențial din noiembrie, unde se vor confrunta actualul președinte democrat în exercițiu și candidatul republicanilor, Donald Trump.

Donald Trump nu a depus declarația fiscală

Fostul președinte american nu a respectat tradiția transparenței în ceea ce privește veniturile, o tradiție păstrată de ceilalți președinți anteriori, indiferent de afilierea lor politică.

În timpul atât al candidaturii sale, cât și în perioada în care a deținut funcția de președinte, între 2017 și 2021, Trump a refuzat să-și divulge veniturile.

Chiar și așa, mai multe dintre declarațiile sale de venit au fost în cele din urmă făcute publice, după o luptă dusă de democrați în Congres.

Te-ar putea interesa și Cum să maximizezi zilele de concediu în 2024. Vacanța bine planificată este o adevărată afacere

Timp de mai mulți ani, Donald Trump a evitat să plătească impozite pe venit. Acest lucru s-a întâmplat din cauza pierderilor financiare.

Trăim în secolul vitezei, în secolul în care ORICE este la un click distanța, iar diferențele sunt dictate de calitatea “ambalajului”. Trăim în secolul în care suntem victimele dezinformării ... citește mai mult