- 
English
 - 
en
Romanian
 - 
ro
Știri interne

Preț carburanți 12 mai. Șoferii se lovesc de scumpiri la benzină și motorină

12 May, 08:20 • Lupu Alexandra
Petrom scumpește prețul pentru carburanți. Iată cât costă un plin de benzină sau motorină astăzi, 12 mai 2023.
Preț carburanți 12 mai. Șoferii se lovesc de scumpiri la benzină și motorină

Petrom a scumpit în această dimineață carburanții cu 4 bani pe litru. Este prima majorare de preț introdusă de liderul pieței carburanților din România de la începutul lunii mai și până acum, informează economedia.ro.

Cât costă astăzi carburanții

Potrivit peco-online și Monitorul Prețurilor, un litru de benzină costă între 6.39 lei și 6.45 lei la stațiile Petrom din Capitală. Totodată, motorina standard are tarife cuprinse între 6.44 și 6.47 lei pe litru. Stația Petrom Vitan, poziționată lângă București Mall, monitorizată de Economedia, afișează în această dimineață un preț al benzinei de 6.44 lei pe litru. Același tarif este regăsit și pentru motorina standard.

Ultimele informații arată că Petrom a ieftinit pentru a doua zi consecutiv pe data de 5 mai benzina standard și motorina standard. Șoferii găseau prețuri mai mici cu 9 bani pe litru. În data respectivă, stația Petrom Vitan, de lângă Bucureștii Mall, afișa un tarif al benzinei standard de 6.42 lei pe litru, la fel ca al motorinei standard.

Ulterior, la unele stații din Capitală, benzina s-a ieftinit cu 1 ban vineri după-amiază, 5 mai. Mai mult decât atât, a mai urmat o reducere de preț, pe data de 8 mai, cu 1 ban. Carburanții nu mai aveau același preț, iar diferența de doi bani s-a menținut și după scumpirea identificată astăzi, 12 mai.

Te-ar putea interesa și următorul subiect: Schimbări peste schimbări în Codul rutier. Toți șoferii trebuie să știe condițiile în care se va putea aplica!

Carburanți
Carburanți

În ceea ce privește luna aprilie, au existat multe modificări de tarif pentru benzină și motorină. Până pe data de 26 aprilie, miercuri, au existat 5 ieftiniri, care s-au menținut timp de o săptămână. Prețul benzinei a scăzut cu 30 bani pe litru, iar cel al motorinei cu 42 bani pe litru.

În cele din urmă, șoferii s-au lovit în următoarele două zile de scumpiri la pompă. Benzina a urcat cu 7 bani pe litru, iar în tot acest timp, tariful pentru motorină a fost majorat cu încă doi bani. Drept urmare, pe data de 27 aprilie, joi, în jurul prânzului, diferența dintre carburanți era redusă cu 9 bani. Altfel spus, românii scoteau mai mulți bani din buzunar pentru motorină, decât pentru benzină.

Sâmbătă, 29 aprilie, diferența a fost anulată de reducerea de preț a motorinei, cu 9 bani pe litru. Acest lucru s-a întâmplat după ce diferența de tarif dintre carburanți ajunsese la 1.5 bani pe litru în toamna anului trecut. La momentul respectiv, șoferii plăteau mai mult pentru motorină, decât pentru benzină.

Citește și despre următorul subiect: Atenție! MAI anunță amenzi uriașe pentru șoferii care încalcă o anumită lege. Gestul care te poate costa o avere