- 
English
 - 
en
Romanian
 - 
ro
Știri interne

Preț carburanți 13 octombrie. Prețul benzinei scade astăzi sub 7 lei

13 Oct, 09:19 • Bumbeneci Diana
Petrom a ieftinit astăzi carburanții. Prețul benzinei scade sub 7 lei.
Preț carburanți 13 octombrie. Prețul benzinei scade astăzi sub 7 lei

Petrom a ieftinit vineri 13 octombrie 20213, carburanții cu 10 bani pe litru. La finale săptămânii, benzina scade sub 7 lei litrul. Pragul de 7 lei pe litru a fost depășit la începutul lunii august.

Carburanți la prețuri mai mici

Stația Petrom Vitan, stație monitorizată de Economedia, afișează vineri 13 octombrie, un preț de 6,96 lei pentru un litru de benzină standard și unul de 7,60 lei pentru cel de motorină standard.

Ultima ieftinire a benzinei standard și motorinei standard a avut loc sâmbătă, 7 octombrie. Carburanții au scăzut atunci cu 10 bani / litru/ Marți, benzina s-a mai ieftinit cu 1 ban.

Petrom a ieftinit și joi 05 octombrie benzina standard cu 5 bani pe litru, iar prețul motorinei standard a scăzut cu 1 ban pe litru, după o serie de scumpiri care au dus prețul motorinei spre 8 bani pe litru.

Altă ieftinire a benzinei standard a avut loc luni, 02 octombrie, când prețul a mai scăzut cu 5 bani pe litru. Tot o ieftinire de 5 bani a fost aplicată și joi 28 septembrie.

Vezi și: Ei sunt românii care vor primi 2100 de lei la pensie, deși au lucrat peste 35 de ani! Milioane de persoane sunt vizate

Stație carburanți
Stație carburanți

La stațiile de alimentare de la București, peco-online a raportat că un litru de benzină standard costa marți între 6,92 si 6,97. Motorina comună, care este între 7,58 și 7,61, este standard. Diferența de cost între ulei și motorină este acum de 64 USD.

Față de luna precedentă, prețul mediu al unui litru de benzină a scăzut cu 2,1 la sută, ceea ce înseamnă că un rezervor plin (50 de litri) costă acum cu 7,5 lei mai puțin decât în ​​urmă cu 30 de zile. La motorină, prețul tipic al unui litru a crescut cu 2,8%, ceea ce înseamnă că un rezervor plin (50 de litri) costă acum cu 10,5 lei mai mult decât în ​​urmă cu 30 de zile.

În acest timp, România s-a poziționat pe locul patru în Uniunea Europeană în ceea ce privește costul benzinei, după Bulgaria, Malta și Polonia.

Vezi și: EXCLUSIV. Bunica Alexandra vinde flori la metroul din Pipera, la 74 de ani, pentru a putea trăi de pe o zi pe alta! „Jumătate din pensie o dau pe facturi, cealaltă abia îmi ajunge de medicamente și mâncare”

Într-o mare de oameni care merg în direcții simple, seci sau poate chiar absurde, o lume grăbită și gata mereu să alerge pentru îndeplinirea unui scop, eu am ales să mă opresc în loc și să ... citește mai mult