- 
English
 - 
en
Romanian
 - 
ro
Știri interne

Preț carburanți 26 februarie. Lovitură pentru șoferii care alimentează cu benzină sau motorină

26 Feb, 09:02 • Bumbeneci Diana
Benzina și motorina se scumpesc la începutul săptămânii. Prețurile carburanților în România, astăzi 26 februarie 2024.
Preț carburanți 26 februarie. Lovitură pentru șoferii care alimentează cu benzină sau motorină

Prețurile la carburanți în România, astăzi 26 februarie 2024. Benzina și motorina s-au scumpit la începutul acestei săptămâni.
Cea mai ieftină benzină standard costă luni 7,08 lei și poate fi găsită la unele stații Petrom și Lukoil din București, conform datelor peco-online.

Preț carburanți 26 februarie

În restul stațiilor din Capitală, benzina standard se găsește la preturi de la 7,09 la 7,23 lei. La benzina premium, prețurile variază de la 7,59 lei la 7,88 lei, crescând tot treptat.

Prețul minim pentru motorina standard în București este de 7,52 lei luni și se găsește la stația Socar, strada Vasile Lascăr, numărul 11. 141. Prețul maxim poate ajunge la 7,65 lei. Prețurile la motorina premium, care variază de la 7,90 lei pe litru la 8,16 lei pe litru, sunt și ele în creștere.

Vezi azi și: Românce dispărute după incendiul din Valencia. Anunțul MAE

Carburanți
Carburanți

Anul trecut, prețul unui litru standard de benzină a depășit 8 lei, în timp ce prețul motorinei standard a depășit 9 lei pe litru.

De ce prețurile la benzină sau motorină cresc sau scad la pompă?

Prețurile pentru carburanți trebuie să fie similare cu prețurile internaționale la benzină și motorină Platts, dar variază cu câteva zile, a remarcat Consiliul Concurenței după un studiu care a prezentat modul în care variațiile cotațiilor sunt transmise la pompă.

Cotația Platts este un preț de referință internațional pe piața benzinei sau motorinei și reprezintă valoarea reflectată de ofertă, cerere și tranzacțiile comerciale pe piața angro de combustibil. Cotațiile lui Platt nu sunt date publice și pe termen lung tind să urmeze aceeași tendință ca și prețul barilului de petrol. Așadar, atunci când prețurile la benzină și motorină cresc la Platts internaționale cresc și prețurile la carburanții la pompă în România, iar când prețurile scad, scad și prețurile la benzinării.
Cele mai multe ajustări ale prețului pompei au loc în decurs de o săptămână, atât în ​​sus, cât și în scădere a indicelui de referință internațional Platts.

Ai mai  putea citi azi și: El este românul care a câștigat duminică 7 milioane de euro la loto 6/49

Într-o mare de oameni care merg în direcții simple, seci sau poate chiar absurde, o lume grăbită și gata mereu să alerge pentru îndeplinirea unui scop, eu am ales să mă opresc în loc și să ... citește mai mult