- 
English
 - 
en
Romanian
 - 
ro
Știri interne

Preț carburanți 29 septembrie. Petrom prezintă noile prețuri pentru benzină și motorină

29 Sep, 12:43 • Oprea Alina
Petrom este liderul peței carburanților, iar în cursul zilei de 28.09.2023 a ieftinit benzina și a crescut motorina standard era la fel. Ziua de 29.09.2023 a venit cu o schimbare: prețul motorinei a fost schimbat cu 5 bani pe litru, dar prețul benzinei nu a mai fost schimbat.
Preț carburanți 29 septembrie. Petrom prezintă noile prețuri pentru benzină și motorină

Prețurile carburanților se schimbă constant și, cu siguranță, nu vom mai avea parte de timpuri care sa exemplifice prețuri de 4, aproximativ 5 lei. În zilele noastre, deși inflația este uriașă, iar costul vieții este imens, direct proporțional cu inflația.

 

carburanți
carburanți

Află și: https://www.dailybusiness.ro/economie/guvernul-planuieste-o-noua-scumpire-a-carburantilor-tutunul-alcoolul-si-bauturile-cu-mult-zahar-vor-fi-si-ele-afectate-de-noua-masura-369829/

Update 29.09.2023 preț carburant

Prețul motorinei standard a fost schimbat în cursul dimineții de vineri, 29.09, cu 5 bani pe litri, pe când prețul benzinei care a fost schimbat în cursul zilei de joi dimineață, 28.09., nu a fost schimbat odată cu motorina. Economedia a comunicat informații furnizate de peco-online cu privire la statistica prețurilor carburanților din București, astfel: un litru de benzină este cuprins între 7,23 și 7,29 lei, iar prețul motorinei este cuprins între 7,74 și 7,77 lei, conform celor analizate Economedia.

Totodată, stația Petrom Vitan, care se află sub monitorizarea Economedia, a afișat prețurile următoare în cursul zilei de astăzi, 29.09.2023: 7,28 lei pe litru pentru benzină standard, iar prețul pentru motoriă standard de 7.78 lei pe litru.

Motorina – în continuă creștere

Motorina a crescut constant în decursul lunii septembrie, însă nu în fiecare zi. Totuși, până la data de 29.09.2023, motorina s-a scumpit cu 34 de bani pe litru. PETROM este stația de carburant care menține cel mai bine prețurile carburanților față de altele, însă în iulie s-a făcut cunoscută majorarea prețurilor și la PETROM.

Motorina standard de la Petrom s-a mai scumpit de 6 ori: joi, 07 septembrie cu 5 bani pe litru, luni 11 septembrie cu 5 bani pe litru, miercuri 13 septembrie cu 4 bani pe litru, marți 19 septembrie cu 3 bani pe litru, joi 21 septembrie cu 4 bani pe litru, iar sâmbătă, 23 septembrie, cu 8 bani pe litru. În total, cu scumpirea de vineri, 29 septembrie, prețul motorinei standard de la Petrom a urcat în decursul lunii septembrie cu 34 de bani pe litru.

Petrom a început să majoreze prețurile pe 25 iulie, după o lună de stabilitate, conform unoor alte informații furnzate de Economedia. Acum, în comparație cu prețurile afișate înainte de începerea seriei scumpirilor, motorina este mai scumpă cu 1 leu și 10 bani pe litru, iar benzina cu 61 de bani pe litru.

Află și: https://www.dailybusiness.ro/stiri-interne/prima-reactie-a-premierului-ciolacu-dupa-ce-pretul-carburantilor-a-dat-peste-cap-romania-o-sa-am-o-discutie-sa-vedem-de-ce-a-crescut-pretul-369653/