- 
English
 - 
en
Romanian
 - 
ro
Știri interne

Preț carburanți 31 iulie. Șoferii se lovesc de o nouă scumpire. Cât costă astăzi litrul de benzină și motorină

31 Jul, 14:12 • Lupu Alexandra
S-au scumpit carburanții. Vești proaste pentru români. Șoferii vor avea un șoc la pompă. Cât costă astăzi litrul de benzină și motorină.
Preț carburanți 31 iulie. Șoferii se lovesc de o nouă scumpire. Cât costă astăzi litrul de benzină și motorină

Șoferii români trebuie să scoată mai mulți bani din buzunare la pompă: s-au scumpit carburanții, informează romaniatv.net. Iată câți bani trebuie să ai astăzi, 31 iulie, pentru un litru de benzină și motorină.

S-au scumpit carburanții

În ultima zi a lunii iulie, Petrom afișa la stația Virtuții din București prețuri de 6.85 lei pentru benzina standard și 6.84 pentru motorina standard. Anterior acestei scumpiri, șoferii erau nevoiți să scoată din buzunare 6.68 lei pentru benzina standard și 6.66 pentru motorina standard. Încă din data de 25 iulie, Petrom a început să majoreze prețurile în nu mai puțin de trei rânduri, în patru zile.

Citește și despre: Cod Rutier 2023. Amenzi usturătoare pentru șoferii și pasagerii care folosesc un limbaj necuviincios sau fac semne obscene în trafic

Este adevărat că scumpirile s-au făcut cu valori destul de mici de fiecare dată. Creșterile de tarif sunt explicate atât prin cauze interne, cât și externe. În plan local, producția de carburanți este în scădere. Totul se întâmplă în condițiile în care revizia la rafinăria Petrobrazi a Petrom s-a prelungit mai mult decât se prognoza, având în vedere necesitatea unor lucrări suplimentare.

Totodată, Petromidia, cea mai mare din țară, nu a funcționat o perioadă la capacitate maximă, din cauza incidentului din a doua parte a lunii iunie. În cele din urmă, cauzele par mai degrabă externe. Barilul de petrol Brent se tranzacționează la nivelul de 85 de dolari pe baril, cu zece dolari peste nivelul de acum o lună.

Carburanți
Carburanți

Tarifele pentru carburanți au fost publicate pe peco-online.ro pentru toate orașele din România. Șoferii pot verifica lista de pe website pentru a vedea cât costă un litru de benzină și motorină, dar și GPL pentru ziua de astăzi. Datele furnizate de peco-online.ro arată că cea mai ieftină benzină se vinde cu 6.74 lei.

Aceasta se găsește în județul Timiș, la stația Lukoil din localitatea Cenad. În ceea ce privește motorina, se pare că cel mai mic preț este de 6.76 lei și se găsește la stația Lukoil din Tărtășești, județul Dâmbovița. La fel de bine, cel mai bun tarif pentru GPL este de 3.27 lei și se găsește în mai multe stații din București.

Vezi și: Apare o nouă amendă dură pentru șoferi! Atenție! Toți românii fac această greșeală pe șosele