- 
English
 - 
en
Romanian
 - 
ro
Știri interne

Preţ carburanţi 31 octombrie 2023. O nouă ieftinire la benzină şi motorină, cât costă un litru

31 Oct, 09:29 • Cornel Ghimeșan
Benzina şi motorina continuă să se ieftinească uşor. Tarifele la carburanți pentru toate orașele din țară sunt publicate zilnic de peco-online.ro, iar șoferii pot verifica lista de mai jos pentru a vedea cât costă un litru de benzină standard, motorină standard, benzină premium și motorină premium, dar și GPL pentru ziua în curs.
Preţ carburanţi 31 octombrie 2023. O nouă ieftinire la benzină şi motorină, cât costă un litru

Preț carburanţi 31 octombrie 2023. Cea mai ieftină benzină poate fi cumpărată, marţi, 31 octombrie 2023, de la staţia Socar din Chiajna (Ilfov), la preţul de 6,69 de lei pentru un litru, iar cea mai ieftină motorină de la staţia Socar din Tg. Cărbuneşti, la preţul de 7,34 lei pentru un litru.

Preţ carburanţi 31 octombrie 2023

În Capitală, în ceea ce privește benzina standard, cea mai ieftină costă marţi 6,82 lei litrul, comparativ cu 6,85 lei litrul cât era sâmbătă, şi se găseşte la staţia Petrom din str. Dr. Herescu Petre, sector 5, Bucureşti. La restul stațiilor, benzina standard se găsește la prețuri între 6,84 lei și 7,01 lei, tot în scădere. Pentru benzina premium, prețurile variază de la 7,28 lei la 7,66 lei. Cea mai ieftină motorină standard costă marţi 7,54 lei litrul, spre deosebire de 7,55 lei, cât era sâmbătă, şi se găseşte la staţia Petrom din str. Dr. Herescu Petre, sector 5, Bucureşti.

La restul stațiilor, motorina standard se găsește la prețuri între 7,56 lei și 7,67 lei. Cea mai ieftină motorină premium costă 7,90 lei litrul, iar cea mai scumpă ajunge la 8,20 lei litrul. Anul trecut, preţul unui litru de benzină standard trecuse de 8 lei, în timp ce motorina standard depăşea 9 lei pe litru.

Preț carburanţi 31 octombrie 2023, AICI.

Citeşte şi: Salarii 2024. Cum vor fi acordate sporurile potrivit noii Legi a Salarizării. În ce situații își pierd bugetarii aceste privilegii, cine primește sporuri de 30%

Totuşi, războiul din Orientul Mijlociu destabilizează economia la nivel mondial. Profesorul Mircea Coşea, expert în macroeconomie, a vorbit despre efectele economice ale conflictului din Israel. „Până acum câteva zile, criza era evidentă, din punct de vedere al violenţelor, al războiului. Acum, criza s-a accentuat, pentru că există o instabilitate evidentă politică în Israel. Există o poziţie care nu mai este de acord cu ce se întâmplă la nivelul Guvernului, deci este şi mai grav. Două lucruri sunt importante, după părerea mea. Preţul la carburant va creşte. Va creşte, asta e sigur. Întotdeauna este indicatorul cel mai sensibil la astfel de probleme. Va creşte la benzină, la motorină. Problema care cred eu că va deranja este problema gazului”, a spus Mircea Coşea la Antena 3.

Citeşte şi: Lege nouă în Parlament. Permisul de conducere pentru categoria B, valabil pentru câteva tipuri de motociclete

Trăim în secolul vitezei, în secolul în care ORICE este la un click distanța, iar diferențele sunt dictate de calitatea “ambalajului”. Trăim în secolul în care suntem victimele dezinformării ... citește mai mult