- 
English
 - 
en
Romanian
 - 
ro
Știri interne

Preț carburanți 5 octombrie. Crește diferența de preț între benzină și motorină înainte de weekend

05 Oct, 08:58 • Andrei Alina
Petrom a ieftinit joi benzina și, marginal, motorina. Această ieftinire face ca diferența de preț dintre cei doi carburanți să se mărească.
Preț carburanți 5 octombrie. Crește diferența de preț între benzină și motorină înainte de weekend

Petrom, liderul pieței carburanților din România, a ieftinit azi benzina și motorina. Astfel, la stația Petrom de pe Șoseaua Virtuții din București un litru de benzină standard se vindea joi cu 7,17 lei, în timp ce prețul motorinei standard este de 7,80 lei/litrul.

Potrivit unei analize Economica.net, față de ziua precedentă litrul de benzină s-a ieftinit la Petrom cu cinci bani. Totodată, motorina s-a ieftinit cu un ban pe litru.

Citește și: Cât vor plăti românii pentru gaze în iarna 2023 – 2024 și cât vor mai putea achita facturile cu cardurile pentru energie de la Guvern

Ieftinirea de joi vine după modificările de preț din 3 octombrie, când motorina s-a scumpit cu cinci bani pe litru la Petrom, iar motorina s-a ieftinit cu un ban pe litru. Asta după ce, cu doar o zi înainte, benzina s-a ieftinit cu cinci bani pe litru.

Citește și: Un alt drum expres de mare interes prinde contur! Ministerul Transporturilor acordă avize pe bandă rulantă pentru proiectul mamut în valoare de 10 miliarde de lei

Așadar, după ultimele evoluții ale prețurilor, diferența de preț dintre benzină și motorină a crescut până la 63 de bani pe litru.

Petrom este lider pe piața distribuției de produse petroliere cu amănuntul din România, cu o rețea de 555 de stații de distribuție, dintre care 393 Petrom și 162 OMV.