- 
English
 - 
en
Romanian
 - 
ro
Știri interne

Preț carburanți 9 mai 2024. Petrom schimbă radical prețurile pentru benzină și motorină

09 May, 10:23 • Bumbeneci Diana
Petrom a schimbat prețurile carburanților. Sunt surprize plăcute pentru șoferii care alimentează cu benzină sau motorină.
Preț carburanți 9 mai 2024. Petrom schimbă radical prețurile pentru benzină și motorină

Petrom,

principalul furnizor de carburanți din România, a redus prețurile la benzina și motorina joi dimineață. Pentru benzina, scăderea este de 4 bani pe litru, iar pentru motorină, prețul a coborât cu 6 bani pe litru.

Preț carburanți Petrom 9 mai

Schimbarea anterioară de preț a avut loc cu o zi înainte, când Petrom a diminuat prețul benzinei standard cu 4 bani pe litru, menținând același preț pentru motorină. După ajustarea de joi dimineață, benzina rămâne mai scumpă decât motorina, diferența fiind acum de 5 bani pe litru. Cea mai mare discrepanță de preț, de 7 bani pe litru, a fost înregistrată pe 3 mai. La o stație Petrom din Constanța, diferența între prețul motorinei și cel al benzinei a ajuns la 10 bani.

Stația Petrom Vitan, monitorizată de Economedia, prezintă joi, 09 mai 2024, următoarele prețuri: 7,30 lei pentru un litru de benzină standard și 7,25 lei pe litru în cazul motorinei standard.

Ai putea citi și: Gabriela Firea și Sebastian Burduja sunt noii candidați la Primăria București. PNL și PSD se separă pentru alegerile locale 2024

Petrom
Petrom

Prețurile carburanților s-au modificat și săptămâna trecută de două ori. Astfel, în comparație cu sâmbătă, 27 aprilie 2024, când motorina a devenit mai ieftină decât benzina, o situație rară pe piața din România unde de obicei motorina este mai scumpă decât benzina, prețurile s-au schimbat și pe 1 mai, când benzina s-a scumpit cu doi bani, și pe 3 mai, când motorina s-a ieftinit cu 5 bani.

Conform peco-online, la stațiile Petrom din Capitală, prețul unui litru de benzină standard se situează acum între 7,24 lei și 7,31 lei pe litru. În cazul motorinei standard, prețurile oscilează între 7,23 lei și 7,26 lei pe litru.

Poți citi azi și: Klaus Iohannis, mesaj de importanță majoră pentru români: „Alegerile europarlamentare din 2024 reprezintă un test”

Într-o mare de oameni care merg în direcții simple, seci sau poate chiar absurde, o lume grăbită și gata mereu să alerge pentru îndeplinirea unui scop, eu am ales să mă opresc în loc și să ... citește mai mult