- 
English
 - 
en
Romanian
 - 
ro
Știri interne

Preț carburanți 9 noiembrie. Petrom a ieftinit benzina și motorina, pentru a patra zi la rând

09 Nov, 08:32 • Bumbeneci Diana
Petrom a ieftinit benzina și motorina pentru a patra zi consecutivă. Iată locurile în care se găsesc cei mai ieftini carburanți.
Preț carburanți 9 noiembrie. Petrom a ieftinit benzina și motorina, pentru a patra zi la rând

Sunt vești excelente pentru șoferi! Petrom, liderul pieței carburanților, a adus noi modificări de prețuri pentru a patra zi la rând. De data aceasta a ieftinit benzina și motorina cu câte 3 bani pe litru.

Petrom aduce a patra ieftinire a carburanților

Petrom a ieftinit miercuri, 08 noiembrie 2023, motorina standard cu 4 bani pe litru, la doar două zile după ce scumpise sortimentul respectiv, potrivit Monitorul Prețurilor. Au urmat schimbări după schimbări, toate benefice pentru șoferi.

Benzina de la Petrom s-a ieftinit cu 5 bani pe litru marți, 07 noiembrie 2023, la stațiile Petrom. Schimbarea de preț a venit la o zi după ce Petrom, liderul pieței carburanților, a scumpit motorina standard cu 4 bani pe litru. LA Petrom Vitan, monitorizată de Economedia, se afișează joi un preț de 6,79 lei pentru un litru de benzină standard și 7,46 lei pe litru în cazul motorinei standard.

Vezi și: Document oficial. Peste 3 milioane de români află de la cine vor primi facturile după preluarea Enel România de către grecii de la PPC

Carburanți
Carburanți

Conform informațiilor publicate pe peco-online, prețul benzinei standard la stațiile din Capitală este cuprins între 6,73 si 6,80 lei pe litru, iar cel al motorinei standard, între 7,44 lei și 7,47 lei pe litru.

Diferit față de luna octombrie, prețul mediu al unui litru de benzină a scăzut cu 3,7 %, ceea ce înseamnă ca un plin (50 de litri) costă astăzi cu 13lei mai puțin decât în urmă cu 30 de zile. De partea cealaltă, în situația motorinei, prețul mediu al unui litru s-a diminuat cu 2,5%, ceea ce înseamnă că un plin (50 de litri) costă astăzi cu 9,5 lei mai puțin decât în urmă cu 30 de zile.

Tot ca o analiză pentru aceeași perioadă, cifrele reliefează faptul că România se află pe locul al 2-lea în Uniunea Europeană în topul țărilor cu cea mai ieftină benzina, după Malta. De partea cealaltă, atunci când vine vorba despre motorină însă, țara noastră este situată pe locul 4 între statele Uniunii Europene în ceea ce privește cel mai mic preț la acest tip de combustibil. Primele trei locuri sunt ocupate de Bulgaria, Malta, Polonia.

Te mai poate interesa și: Un român este noul manager Revolut. Cine este Victor Stîngă, cel care a preluat funcția de director financiar

Într-o mare de oameni care merg în direcții simple, seci sau poate chiar absurde, o lume grăbită și gata mereu să alerge pentru îndeplinirea unui scop, eu am ales să mă opresc în loc și să ... citește mai mult