- 
English
 - 
en
Romanian
 - 
ro
Știri interne

Preț carburanți, astăzi, 6 decembrie 2023. Prețurile carburanților au scăzut!

06 Dec, 08:52 • Oprea Alina
Astăzi, 6 decembrie 2023, au fost publicate date conform cărora arată scăderi ale prețurilor carburanților. Așadar, sunt reflectate scăderi ale prețului motorinei, dar și celui al benzinei!
Preț carburanți, astăzi, 6 decembrie 2023. Prețurile carburanților au scăzut!

Petrom, care este liderul pieței de distribuire a carburanților, a ieftinit astăzi motorină vândută în stațiile proprii, asta după o perioadp destul de lungă în care prețurile au stagnat.

Ai putea fi interesat și de: Rompetrol atrage atenția clienților cu o ofertă de nerefuzat! Cadouri pentru toți cei care alimentează cu benzină sau motorină de la ei

Preț carburanți, astăzi, 6 decembrie 2023

Stația Petrom, care se află pe Șoseaua Virtuții și care este monitorizată de Economica în anul curent, a afișat pe data de 6 decembrie 2023 un preț al benzinei standard de 6,56 lei/litru, în timp ce prețul motorinei standard este de 7,17 lei/litrul.

Preț carburanți Petrom
Preț carburanți Petrom

Atfel, Petrom a ieftinit prețul motorinei cu cinci bani și, de asemenea, a operat o reducere marginală și pentru prețul benzinei, de un ban pe litru.

Ieftinirea prețurilor a motorinei și al benzinei a venit după o perioadă destul de lungă de timp în care prețurile practicate de compania petrolieră au stagnat. Așadar, ultima modificare care a survenit în prețurile carburanților a fost operată de Petrom acum circa două săptămâni, pe data de 24 noiembrie 2023. La momentul respectiv, Petrom a ieftinit atât benzina, cât și motorina, cu cinci bani pe litru. Aceasta a fost a opta scădere consecutivă de preț.

Așadar, clienții Petrom se pot bucura de prețuri mai mici în această perioadă la carburanți, o scădere care era așteptată de foarte mulți dintre aceștia.

La momentul actual, cotația țițeiului Brent, de referință pentru Europa, era de 77,19 dolari pe baril, iar benchmarkul american WTI se tranzacționa la 72,25 dolari, niveluri care au intrat într-o ușoară scădere.

Compania petrolieră Petrom a vândut ân benzinăriile Petrom și OMV din România, Republica Moldova, Bulgaria și Serbia aproximativ 2,3 milioane de tone de carburanți în primele nouă luni, ceea ce a însemnat o creșetere cu 1% față de aceeași perioadă a anului trecut, conform Economica.

Petrom este lider pe piața distribuției de produse petroliere cu amănuntul din România, cu o rețea de 555 de stații de distribuție, dintre care 393 Petrom și 162 OMV.

Ai putea fi interesat și de: Importurile Ucrainei de motorină prin porturile românești au crescut cu 60%. Interzicerea produselor petroliere de origine rusă a avut un impact semnificativ