- 
English
 - 
en
Romanian
 - 
ro
Știri interne

Preţul carburanţilor a crescut semnificativ pentru a cincea zi consecutiv. Cât costă plinul de benzină şi motorină la 11 octombrie

11 Oct, 10:15 • Andrei Alina
Benzina şi motorina se scumpesc pentru a cincea zi consecutiv. Petrom liderul pieței de distribuție a carburanților din România, a majorat preţul benzinei şi motorinei cu opt bani pe litru.
Preţul carburanţilor a crescut semnificativ pentru a cincea zi consecutiv. Cât costă plinul de benzină şi motorină la 11 octombrie

Stația Petrom de pe Șoseaua Virtuții din București a afişat marţi, 11 octombrie 2022, un preț de 7.22 lei pentru litrul de benzină standard şi de 8,61 lei/litrul de motorină standard. După aplicarea subvenţiei de la Guvern, preţul pe care şoferii îl plătesc la casa de marcat este de 6,72 lei pentru un litru de benzină și 8,11 lei pe litru la motorină. Diferenţa dintre benzină şi motorină se menţine ridicată, mai bine de un leu pe litru.

Pentru a face plinul unui rezervor, proprietarul unui Logan va scoate din buzunar 336 lei pentru motoarele pe benzină sau 405.5 lei pentru motorină.

Citeşte şi: O categorie de români își va lua adio de la permisul de conducere! Află dacă mai poate fi recuperat

O analiză Economica.net arată că prețul a crescut cu opt bani pe litru la ambele sortimente de carburanți. Este a patra scumpire operată de Petrom în ultimele cinci zile.

Preţurile carburanţilor de la Petrom au început să crească de vineri, când a avut loc prima majorare după o lungă perioadă de ieftiniri semnificative.

Citeşte şi: Norvegienii ar putea prelua Petrom. Austriecii sunt dispuși să sacrifice OMV ca să nu mai fie dependenți de gazul rusesc

Românii consumă anual circa 7,3 milioane de tone de carburanți, dintre care 5,9 milioane de tone motorină. Două treimi din motorina consumată este produsă în cele trei rafinării din România, restul se importă.

Preţurile pentru benzină şi motorină vor fi compensate până la finalul anului

Preţurile pentru benzină şi motorină vor fi compensate până la finalul anului

Schema de compensare a carburanţilor cu 50 de bani/litru a fost introdusă de la 1 iulie 2022. Premierul Nicolae Ciucă a anunţat, la finalul lunii septembrie, că Executivul a decis prelungirea compensării cu 50 de bani a litrului de benzină şi motorină.

„Până la sfârșitul anului vom beneficia de aceeași măsură de compensare”, a declarat Nicolae Ciucă, în 29 septembrie.

Citeşte şi: Rușii spionează în România? Subsidiară Gazprom, principala suspectă. DIICOT a descins în două locații