- 
English
 - 
en
Romanian
 - 
ro
Știri interne

Prețul carburanților continuă să scadă în România. Cât costă astăzi benzina și motorina standard

12 Dec, 10:35 • Bumbeneci Diana
Prețul carburanților continuă să scadă în România. Astăzi, benzina și motorina au ajuns la un nou preț.
Prețul carburanților continuă să scadă în România. Cât costă astăzi benzina și motorina standard

Continuă să scadă prețul carburantului în România, în plin sezon rece. Valorile pentru benzină și motorină încep să se apropie de prețurile din primăvară.

Prețul carburanților scade din nou

Preţul carburanţilor este în continuă scădere. Benzina se apropie de valoarea de 6 lei pe litru, iar motorina, de 7 lei. Un litru de benzină standard costă astăzi între 6,15 şi 6,26 lei, în scădere cu aproape 14% faţă de luna trecută, ceea ce înseamnă că un plin costă astăzi cu 49 lei mai puţin decât în urmă cu 30 de zile, informează RRA.

Citește și: După o pauză de 8 ani, CFR a reintrodus trenurile Intercity. Cu ce viteză ar trebui să circule acestea

carburanți
carburanți

Citește și: Rabla pentru electrocasnice. Etapa II începe astăzi

În cazul motorinei standard, preţul unui litru s-a diminuat cu 14%, până la 7,28 – 7,37 lei, ceea ce înseamnă că un plin costă astăzi cu 61 de lei mai puţin decât în urmă cu 30 de zile.

Preţul petrolului a ajuns la cel mai scăzut nivel din acest an, piaţa încercând încă să înţeleagă care este impactul plafonării petrolului rusesc la nivelul de 60 de dolari pe baril.

Barilul de petrol Brent, extras din Marea Nordului, era cotat la 77 de dolari. Suma este mult în scădere faţă de nivelul de 130 de dolari pe baril de la jumătatea anului.

Într-o mare de oameni care merg în direcții simple, seci sau poate chiar absurde, o lume grăbită și gata mereu să alerge pentru îndeplinirea unui scop, eu am ales să mă opresc în loc și să ... citește mai mult