- 
English
 - 
en
Romanian
 - 
ro
Știri interne

Rabla pentru electrocasnice. Etapa II începe astăzi

12 Dec, 09:41 • Bumbeneci Diana
Administraţia Fondului pentru Mediu demarează astăzi a doua etapă a programului Rabla pentru Electrocasnice. Pentru data aceasta vor fi laptopuri și tablete.
Rabla pentru electrocasnice. Etapa II începe astăzi

Administraţia Fondului pentru Mediu anunță că, începând de astăzi, începe a doua etapă a Programului Rabla pentru Electrocasnice. Începând de astăzi se pot selecta vouchere pentru laptopuri şi tablete.

Rabla pentru electrocasnice debutează astăzi

„Începând de luni, 12 decembrie 2022, ora 10:00, persoanele fizice se pot înscrie în a doua etapă a Programului Rabla pentru Electrocasnice pentru selectarea voucherelor pentru laptopuri şi tablete”, anunţă AFM.

Sursa citată a precizat că bugetul celei de-a doua etape este de 10 milioane de lei, iar selecţia voucherelor se face în perioada 12 decembrie 2022, ora 10:00 – 16 decembrie 2022, ora 23:59 sau până la epuizarea bugetului.

Ai mai putea citi: Uniunea Europeană investește peste 600 milioane euro în infrastructura energetică. România se află pe lista țărilor care primesc bani

Rabla pentru Electrocasnice
Rabla pentru Electrocasnice

În a doua etapă, se acordă vouchere pentru achiziţionarea de echipamente electrice şi electronice de uz casnic, după cum urmează:

  • 500 de lei pentru laptopuri;
  • 300 de lei pentru tablete.

Perioada de derulare a unei etape de selecţie a voucherelor este de 5 zile sau până la epuizarea bugetului alocat etapei respective. După finalizarea etapei sau după epuizarea bugetului, va avea loc şedinţa Comitetului de Avizare prin care vor fi validate voucherele rezervate.

După publicarea listei persoanelor fizice aprobate pe site-ul AFM, solicitanţii se vor prezenta la unul dintre comercianţii validaţi, de unde vor achiziţiona echipamentul dorit.

Persoana fizică care a selectat un voucher în prima ediţie şi ulterior nu l-a utilizat, nu mai poate selecta un voucher pentru aceeaşi categorie pe parcursul aceluiaşi an calendaristic. Această decizie a fost luată pentru a limita numărul persoanelor care au acces la vouchere și nu le folosesc, blocându-le astfel.

De altfel, persoana fizică care a beneficiat deja de un voucher dintr-o categorie nu mai poate beneficia de acelaşi tip de voucher pe parcursul aceluiaşi an calendaristic.

Ai mai putea citi și: Nu ai luat tot concediul în 2022? Iată cum îl poți recupera și ce beneficii ai

Într-o mare de oameni care merg în direcții simple, seci sau poate chiar absurde, o lume grăbită și gata mereu să alerge pentru îndeplinirea unui scop, eu am ales să mă opresc în loc și să ... citește mai mult