- 
English
 - 
en
Romanian
 - 
ro
Știri interne

Prețul carburanților pentru ziua de luni, 1 aprilie 2024. Cu cât se vinde litrul de benzină, motorină sau GPL?

01 Apr, 09:09 • Adrian Popovici
Ce se întâmplă cu prețul combustibililor luni, 1 aprilie 2024. Care sunt stațiile de alimentare din țară care au cele mai mici prețuri pentru benzină, motorină și GPL.
Prețul carburanților pentru ziua de luni, 1 aprilie 2024. Cu cât se vinde litrul de benzină, motorină sau GPL?

Românii care vor să-şi alimenteze maşina trebuie să ştie că luni, 1 aprilie 2024, preţul la benzină standard este în creştere, faţă de cel afişat la stațiile de alimentare sâmbătă, 30 martie, arată datele citate de Kanal D.

Șoferii care intră pe peco-online.ro pot afla care sunt locurile din România în care se vând cei mai ieftini carburanți din țară. Acest site oferă informații cât costă un litru de benzină standard sau premium, motorină standard sau premium, dar și GPL pentru ziua în curs.

Conform informațiilor furnizate de peco-online.ro, cea mai accesibilă benzină din România este disponibilă la prețul de 7,07 lei pe litru și poate fi găsită în Darabani, județul Botoșani, la stația Socar.

În ceea ce privește motorina, cel mai avantajos preț pentru acest carburant este de 7,29 lei pe litru și poate fi achiziționat în Novaci, județul Gorj, tot la stația Socar.

Pentru GPL, cel mai bun preț este de 3,27 lei pe litru și este disponibil în București, la stația Lukoil din sectorul 3.

Cât costă benzina luni, 1 aprilie 2024?
Cât costă benzina luni, 1 aprilie 2024?

Te-ar putea interesa și: Preț carburanți 29 martie. Motorina se ieftinește înainte de weekend. Ce se întâmplă azi cu benzina

Cât costă benzina în București?

În Capitală, cel mai mic preț pentru benzină este de 7,12 lei, pentru motorină de 7,35 de lei, iar cel pentru GPL de 3,27 de lei.

Potrivit constatărilor Consiliului Concurenței în urma unui studiu recent, prețurile carburanților în stațiile de alimentare urmează o evoluție similară cu cea a cotațiilor internaționale Platts, însă cu o ușoară decalare temporală de câteva zile.

Cotația Platts reprezintă un indicator de referință la nivel mondial pentru piața carburanților, reflectând dinamica cererii, ofertei și tranzacțiilor realizate între traderi pe piața en-gros a combustibililor. Deși cotațiile Platts nu sunt publice, acestea tend să urmeze, pe termen lung, același trend cu prețurile barilului de petrol. Astfel, atunci când cotațiile internaționale Platts pentru benzină și motorină înregistrează creșteri, se observă și o majorare a prețurilor la pompă în România, iar în cazul scăderilor cotațiilor, se constată o diminuare a prețurilor la carburanți în stațiile de alimentare.

Ajustările prețurilor la pompă se produc în principal într-un interval de aproximativ o săptămână, atât în perioadele de creștere, cât și în cele de scădere a cotațiilor internaționale de referință Platts.

Citește și: Preț carburanți, 30 martie. Cât plătesc astăzi șoferii pentru benzină și motorină