- 
English
 - 
en
Romanian
 - 
ro
Știri interne

Prețul uriaș cu care a ajuns să se vândă puiul de țară! Cei mai mulți români nu își pot permite această „delicatesă”

27 Feb, 20:13 • Cornel Ghimeșan
Puiul de țară este preferat de majoritatea românilor, tocmai datorită faptului că are un gust extraordinar. Totuși, prețul acestuia a crescut exponențial în ultima vreme, iar cei mai mulți români nu își mai pot permite acest tip de carne.
Prețul uriaș cu care a ajuns să se vândă puiul de țară! Cei mai mulți români nu își pot permite această „delicatesă”

Datorită gustului său autentic și al calității superioare, carnea de pui de țară se bucură de statutul unei delicatese, atrăgându-i pe consumatori cu promisiunea unei experiențe culinare deosebite. Cu toate acestea, accesibilitatea acestui produs rămâne limitată pentru mulți români, din cauza prețului său relativ ridicat. Producătorii descriu carnea de pui de țară ca fiind fragedă, gustosă și delicioasă, caracteristici care îi atrag pe cumpărători în căutarea gustului autentic și a originii naturale a alimentelor.

Citește și: Modernizarea Tranfăgărășanului, tot mai aproape de realizare. CNAIR a semnat contractul pentru ca cel mai spectaculos drum din România să rămână deschis tot anul

O tendință recentă în preferințele alimentare ale orașenilor este orientată spre produsele provenite din mediu rural, căutându-se să se recâștige gustul autentic, tradițional. Această schimbare de preferințe a condus la o creștere a cererii pentru carne de pui de țară, în special pentru aceea provenită de la păsări crescute în aer liber și hrănite cu hrană naturală, pregătită în gospodăriile din mediul rural.

Cu toate că prețul pentru carne de pui de țară poate fi mai ridicat în comparație cu alte tipuri de carne de pui disponibile pe piață, mulți consumatori sunt dispuși să plătească un preț premium pentru a se bucura de autenticitatea gustului și a calității superioare a produsului. Astfel, prețul per kilogram pentru carne de pui de țară este în general de aproximativ 27 de lei, putând ajunge până la 35 de lei pentru găinile mai mari, cu o greutate medie a puiului ajuns la maturitate între 2,5 și 3 kilograme. Astfel, cei care își doresc să se bucure de savoarea autentică a cărnii de pui de țară trebuie să fie pregătiți să investească între 67,5 și 81 de lei pentru a achiziționa această delicatesă.

În plus, pentru cei care caută alternative sau varietate în consumul de carne de pasăre, există și opțiunea de carne de curcan de țară, disponibilă la un preț de aproximativ 35 de lei per kilogram. Cu un curcan, care cântărește între 8 și 10 kilograme, prețul total pentru o achiziție poate varia între 280 și 350 de lei, reflectând astfel investiția necesară pentru a se bucura de autenticitatea și calitatea cărnii de pasăre de țară.

Citește și: Pensii martie 2024. Motivul pentru care pensionarii vor primi banii mai târziu

Trăim în secolul vitezei, în secolul în care ORICE este la un click distanța, iar diferențele sunt dictate de calitatea “ambalajului”. Trăim în secolul în care suntem victimele dezinformării ... citește mai mult