Prețuri ireal de mari pe litoralul românesc. Turiștii care au ajuns în stațiunile de pe malul mării au avut parte de un șoc în momentul în care le-a venit nota de plată la restaurant.
Turiștii de pe litoral care au vrut să facă economie la bani și s-au dus să mânânce la o autoservire din Eforie Nord au fost șocați de prețurile uriașe, asemănătoare restaurantelor clasice.
Citește și Românii preferă vacanțele cu piscină, mic dejun inclus și plată cu vouchere în 2025
De exemplu, un meniu format din șnițel cu piure de cartofi, salată și două chifle costă aproape 50 de lei.
Iată prețurile pentru fiecare preparat în parte:
Șnițel din piept de pui – 22 lei
Piure de cartofi – 13 lei
Salată (simplă, de vară) – 10 lei
Două chifle – 3 lei
Cei care vor să mai ia și ceva de băut vor scoate și mai mulți bani din buzunare. Astfel, dacă la meniul de mâncare se adaugă și o apă plată sau o bere, nota de plată va sări de 55 de lei. O familie formată din 3 persoane va plăti la o masă peste 150 de lei, potrivit CSID.ro.
Această combinație, clasică pentru turiștii care vor un prânz rapid și sățios, însumează nu mai puțin de 48 lei. Atenție, fără o băutură (apă minerală, bere sau suc) sau desert. Dacă se adaugă o apă plată sau o bere, nota de plată sare lejer de 55 de lei pentru o singură persoană. Mai rău, dacă vii cu familia, costurile cresc vertiginos – pentru 3 persoane, o masă poate depăși 150 de lei, potrivit CSID.
Mai rău este faptul că prețurile ar putea crește și mai mult în perioada următoare, odată cu începerea oficială a sezonului estival. Astfel, dacă momentan un șnițel de pui costă 22 de lei, în iulie și august acesta ar putea ajunge să coste 30 de lei.