- 
English
 - 
en
Romanian
 - 
ro
Știri interne

Prețuri carburanți 7 noiembrie. Benzina a fost ieftinită, la doar o zi după ce motorina s-a scumpit

07 Nov, 10:28 • Fundeanu Madalina
Prețurile la carburanți astăzi, 7 noiembrie 2023. S-a produs o schimbare de preț de pe o zi pe alta, benzina de la Petrom este acum mai ieftină, spre deosebire de motorină, care s-a scumpit.
Prețuri carburanți 7 noiembrie. Benzina a fost ieftinită, la doar o zi după ce motorina s-a scumpit

Conform noilor modificări, benzina de la Petrom este acum mai ieftină cu 5 bani pe litru marți, 7 noiembrie 2023, la stațiile Petrom. Schimbarea de preț vine la o zi la alta după ce Petrom, care este liderul pieței carburanților, a scumpit motorina standard cu 4 bani pe litru, potrivit informațiilor oferte de către Economedia.

Prețuri carburanți astăzi, 7 noiembrie 2023: benzina este mai ieftină

Ieftinirea de 7 bani pe litru din week-end a benzinei și motorinei face parte dintr-o promoție a Petrom, potrivit căreia în fiecare weekend, de vineri seara de la ora 23 până duminică seara la ora 23, prețurile sunt reduse cu 7 bani pe litru. Campanii similare au mai fost desfășurate de Petrom și anii trecuți.

Stația Petrom Vitan, monitorizată de către site-ul de știri Economedia, a afișat la începutul zilei de marți un preț de 6,82 lei pentru un litru de benzină standard și 7,53 lei pe litru în cazul motorinei standard.

Carburanți
Carburanți

Te-ar putea interesa și: Mulți români întâmpină dificultăți în schimbarea furnizorului de energie electrică. Consiliul Concurenţei analizează dacă le-a fost blocată mutarea la companii precum Hidroelectrica

Potrivit peco-online, prețul benzinei standard la stațiile din Capitală este cuprins între 6,76 si 6,83 lei pe litru, iar cel al motorinei standard, între 7,51 lei și 7,54 lei pe litru.

În comparație cu luna trecută, prețul mediu al unui litru de benzină a scăzut cu 4,3%, ceea ce înseamnă ca un plin (50 de litri) costă astăzi cu 15,5 lei mai puțin decât în urmă cu 30 de zile. În cazul motorinei, prețul mediu al unui litru s-a diminuat cu 4,1%, ceea ce înseamnă că un plin (50 de litri) costă astăzi cu 16 lei mai puțin decât în urmă cu 30 de zile.

În această perioadă, România se află pe locul al 2-lea în Uniunea Europeană în topul țărilor cu cea mai ieftină benzina, după Malta. În cazul motorinei, țara noastră este situată pe locul 4 între statele Uniunii Europene în ceea ce privește cel mai mic preț la acest tip de combustibil, după Bulgaria, Malta, Polonia, potrivit sursei.

Vezi mai multe știri de actualitate: Premieră în România. One United Properties va investi suma-record de 57 milioane de euro înt-un un sediu pentru producătorul de cipuri Infineon Technology, pentru 2.000 de angajaţi