- 
English
 - 
en
Romanian
 - 
ro
Știri interne

Prețuri de Dubai în România. Cât a ajuns să coste o noapte de cazare în fostul Intercontinental. Românii au rămas șocați când au văzut tarifele

06 Sep, 16:33 • Constantin Cristina
Intercontinental și-a pierdut denumirea de la 1 ianuarie 2022 în Grand Hotel. Clădirea și-a schimbat și tarifele, ridicându-se la nivelul exigențelor actuale ale oaspeților.
Prețuri de Dubai în România. Cât a ajuns să coste o noapte de cazare în fostul Intercontinental. Românii au rămas șocați când au văzut tarifele

Hotelul Intercontinental, un simbol al Capitalei, a devenit Grand Hotel de la 1 ianuarie 2022. Odată cu schimbarea numelui, s-au schimbat și tarifele, potrivit cancan.ro.

După renovarea și modernizarea amplă pe care a suferit-o clădirea, oaspeții se vor întâlni cu prețuri pe măsură, pentru o noaptea de cazare. Grand Hotel (fostul Intercontinental) a fost construit între 1968-1971. Are o înălțime de 88 de metri şi 23 de etaje, după planurile unui colectiv de arhitecți: Dinu Hariton, șef de proiect, Gheorghe Nădrag, Ion Moscu şi Romeo Ștefan Belea.

Citește și: Cât costă chiria în Cluj, în perioada festivalului Untold 2023. Prețul colosal plătit pentru o noapte de cazare

Prețuri de Dubai în România. Cât a ajuns să coste o noapte de cazare în fostul Intercontinental. Românii au rămas șocați când au văzut prețurile

Clădirea are 257 de camere disponibile în prezent, dintr-un total de 423. Restul de 166 sunt în curs de renovare. Cei care se gândesc să se cazeze aici trebuie să știe că prețurile variază în funcție de perioadă. O cameră se poate închiria începând cu suma de 149 de euro pentru o cameră dublă deluxe la care se adaugă 24 de euro pentru micul dejun.

„Cameră elegantă cu design clasic, oferind aparat de cafea, ziar local în cameră și balcon mare cu vedere la oraș”, se arată în descrierea camerei.

Fostul Intercontinental, noul Grand Hotel
Fostul Intercontinental, noul Grand Hotel

 

Așadar, tarifele ajung până la 380 d eeuro pentru o suită cu un dormitor. Camera beneficiază de WiFi gratuit, internet prin cablu și balcol cu vedere la oraș. De asemenea, suita are o zonă separată de living, cu o canapea, 1 dormitor, 2 televizoare cu ecran plat și canale prin cablu, aparat de cafea și 2 băi, una cu o cadă spa și alta cu duș.

Cea mai scumpă cameră de la fostul Intercontinental este apartamentul Imperial de la etajul 19, devenit celebru datorită filmului Nea Marin Miliardar (1979).

Apartamentul Imperial are o suprafață de 240 mp, două dormitoare, dintre care unul principal (Imperial), și unul secundar. Luxosul apartament este dotat cu mobilă albă italiană din lemn de nuc, poleită cu aur. Baia este prevazută cu cadă cu jacuzzi, duș cu hidromasaj și saună. De asemenea, bucătăria este complet utilată și echipată.

Oaspeti ai Apartamentului Imperial au fost de-a lungul vremii mulți artiști internaționali, oameni politici, sportivi precum Michel Platini, Jose Carreras, Billy Idol, Samantha Fox, Ariel Sharon, presedintele Francofoniei, Boy George, Byorn Borg, Vladimir Voronin, Ioan Hollender, Josef Blatter, Lennart Johansson.

Alte articole: Suma imensă plătită de Gina Pistol şi Smiley la hotelul din Franţa ales pentru luna de miere. Cât costă o noapte de cazare