- 
English
 - 
en
Romanian
 - 
ro
Știri interne

Prețurile alimentelor ar putea ajunge la un nou record istoric. Ucraina: „Avem o situație critică”

12 Apr, 08:48 • Bumbeneci Diana
Războiul dintre Rusia și Ucraina continuă să provoace tot mai multe probleme. Prețurile alimentelor riscă să ajungă la un nou record.
Prețurile alimentelor ar putea ajunge la un nou record istoric. Ucraina: „Avem o situație critică”

Rușii au blocat intenționat toate exporturile de cereale din Ucraina prin Marea Neagră, iar situația este acum una extrem de problematică. Anunțul a fost făcut de ministrul adjunct al comunităților, teritoriilor și dezvoltării infrastructurii din Ucraina, Iurii Vaskov, într-un comentariu pentru The Guardian, citat de știripesurse.

Prețurile alimentelor ar putea crește cu încă 15%

Potrivit oficialului, reprezentanții Rusiei, ONU și Turciei nu au efectuat inspecții ale navelor cu cereale ucrainene, pe care ar trebui să le efectueze în cadrul „acordului privind cerealele”. Acesta a explicat că Ucraina a prezentat numele a trei nave pentru inspecție. Dar rușii i-au traversat și au scos alte nave din coada actuală. Din cauza unor astfel de acțiuni ale reprezentanților rușilor, nicio navă nu a putut să-și continue călătoria, ceea ce echivalează cu o blocadă a Moscovei.

prețul alimentelor
prețul alimentelor

Ai mai putea citi: Sorin Grindeanu se gândește să fie din nou premier. „Orice om politic are un anumit proiect”

„Astăzi avem o situație critică. Rușii au încălcat termenii inițiativei cerealelor din Marea Neagră. Ei au decis să schimbe unilateral planurile porturilor ucrainene. Acest lucru este inacceptabil”, a subliniat viceministrul.

Vaskov a mai explicat că, dacă astfel de acțiuni ale rușilor vor continua, prețurile alimentelor ar putea crește cu 15%. Acest lucru îi va obliga pe fermierii ucraineni să acumuleze din nou cereale, la fel ca anul trecut, ceea ce îi amenință cu dificultăți financiare.

Încăpp de la începutul lunii martie, autoritățile au anunțat că „afacerea cu cereale” ar putea fi prelungită cu încă 120 de zile. În același timp, rușii au anunțat o prelungire de doar 60 de zile.

Citește și: Adio școală online pentru studenți! ASE-ul impune din noul an școlar prezența fizică la toate cursurile universității! „învățarea se face doar în amfiteatru și în sala de seminarii”

Într-o mare de oameni care merg în direcții simple, seci sau poate chiar absurde, o lume grăbită și gata mereu să alerge pentru îndeplinirea unui scop, eu am ales să mă opresc în loc și să ... citește mai mult