- 
English
 - 
en
Romanian
 - 
ro
Știri politică

Sorin Grindeanu se gândește să fie din nou premier. „Orice om politic are un anumit proiect”

25 Sep, 07:31 • Bumbeneci Diana
Sorin Grindeanu ar schimba funcția de ministru al Transporturilor, cu cea de premier al țării. Prezent într-o emisiune la Kanal D,, Grindeanu a făcut mai multe declarații neașteptate.
Sorin Grindeanu se gândește să fie din nou premier. „Orice om politic are un anumit proiect”

Sorin Grindeanu, ministrul Transporturilor în guvernul condus de liberalul Nicolae Ciucă, a fost sâmbătă seara invitatul lui Denise Rifai în emisiunea „40 de întrebări”, de la Kanal D. În cadrul emisiunii, Grindeanu a explicat în ce condiții ar mai fi premierul țării.

Sorin Grindeanu se gândește la condițiile în care ar putea redeveni vicepremier

Sorin Grindeanu a făcut o serie de declarații complet neașteptate legate de intervalul de timp în care a ocupat funcția de premier al țării, inclusiv la momentul protestelor de stradă din cauza Ordonanţei 13. Momentul în care acesta a avut funcție de conducere în Executiv a fost unul marcant pentru politică, având în vedere că a fost la acea vreme ruperea de Liviu Dragnea, ulterior el fiind dat jos din fruntea guvernului printr-o moţiune de cenzură iniţiată chiar de propriul partid, Partidul Social Democrat. El a fost Prim-ministrul între 4 ianuarie 2017 și 29 iunie 2017, fiind al 65-lea prim ministru al țării din 1862, de la unirea guvernelor Principatelor Unite.

Citește și: Adio școală online pentru studenți! ASE-ul impune din noul an școlar prezența fizică la toate cursurile universității! „învățarea se face doar în amfiteatru și în sala de seminarii”

Cu toate acestea însă, deși se știu bine aproape toate schimbările ce vor urma pe scena politică din țara noastră, Sorin Grindeanu nu exclude să revină la Palatul Victoria, în fotoliul de premier.

Sorin Grindeanu se gândește să fie din nou premier. „Orice om politic are un anumit proiect”
Sorin Grindeanu se gândește să fie din nou premier. „Orice om politic are un anumit proiect”

 „Orice om politic are un anumit proiect. În mod sigur nu mi-aș dori să fiu prim-ministru fără să fiu președintele partidului din care fac parte. Experimente de tipul acesta au arătat, și nu doar la PSD, chiar și la PNL în istoria recentă, că nu sunt foarte solide”, a declarat Grindeanu, la Kanal D.

Pe marginea acestui subiect, Denise Rifai a simțit că poate deschide cutia Pandorei și l-a provocat pe ministrul Transportului la mai multe discuții. Aceasta a continuat cu întrebările. „Deci aveți două variante. Fie îl refuzați pe Ciolacu și nu vă duceți premier, fie îl dați jos din barcă.”

Grindeanu nu a stat pe gânduri și a tranșat mult răspunsul. Acesta a contrazis-o pe Rifai și a încercat să ofere un răspuns cât mai explicit.

 „Nu! Marcel Ciolacu este președintele PSD. Marcel Ciolacu va merge premier.(…) Nu mai repet experiențe nefericite. În momentul în care ești prim-ministru, cred că e foarte important să ai în spate partidul care te susține și să fii președintele acelui partid”, a încheiat Sorin Grindeanu.

Mai poți citi: Sfântul Andrei. Românii vor avea mai multe zile libere la finele lui 2022

Într-o mare de oameni care merg în direcții simple, seci sau poate chiar absurde, o lume grăbită și gata mereu să alerge pentru îndeplinirea unui scop, eu am ales să mă opresc în loc și să ... citește mai mult