- 
English
 - 
en
Romanian
 - 
ro
Știri interne

Prețurile au explodat pe litoralul românesc. Cât a ajuns să coste un sejur de trei zile all inclusive în Mamaia, Eforie Nord sau Jupiter

15 Jul, 07:56 • Cornel Ghimeșan
Turiștii care merg să-și petreacă vacanța pe litoralul românesc au parte de cazare și servicii mult mai scumpe decât în mod normal, iar acest lucru se întâmplă până la jumătatea lunii august 2023.
Prețurile au explodat pe litoralul românesc. Cât a ajuns să coste un sejur de trei zile all inclusive în Mamaia, Eforie Nord sau Jupiter

Iată cât costă un sejur de trei zile all inclusive în cele mai populare stațiuni de pe litoralul românesc, Mamaia, Eforie Nord și Jupiter:

Așadar, în perioada 1 iulie – 15 august 2023, turiștii trebuie să scoată din buzunar sume mai mari pentru serviciile pe care le doresc pe litoral. E vârf de sezon, iar hotelierii au crescut prețurile sejururilor. Chiar și închirierea șezlongurilor e mai scumpă decât de obicei.

Prețurile au explodat pe litoralul românesc. Cât a ajuns să coste un sejur de trei zile all inclusive în Mamaia, Eforie Nord sau Jupiter

Peste 120.000 de turiști au ajuns pe litoralul românesc weekendul trecut. Mulți și-au rezervat sejururi all inclusive. Pentru o vacanță de trei zile, turiștii ar trebui să plătească, în stațiunile Mamaia, Jupier, Eforie Nord, prețuri peste o mie de lei.

Citește și Statul, eșec major cu impozitarea bacșișului. Câți bani au ajuns la buget în 5 luni

Conform informațiilor transmise de vicepreședintele ANAT Sud-Est, în momentul de față majoritatea unităților turistice sunt ocupate în totalitate. La unele hoteluri se găsesc locuri până spre finalul lunii august. Pentru o singură noapte, vizitatorii ar trebui să scoată din buzunar peste 200 de lei pentru o singură noapte.

În Mamaia prețurile sunt ceva mai mari, pornesc de la 271 de lei pe noapte. La un hotel de patru stele, unde aveți și mic dejun, se plătește 347 de lei pe noapte. Un sejur de trei zile all inclusive ar fi între 542 și 694 de lei, fără a fi incluse alte servicii.

Cât costă în șezlong în plin sezon

În Eforie Nord, dacă vă cazați la o unitate turistică de trei stele ar trebui să plătiți 166 de lei pe noapte cel puțin. La patru stele prețul pornește de la 835 de lei pe noapte. Se oferă mic dejun, prânz și șezlonguri la plajă. La un simplu calcul, pentru două nopți se plătește între 332 de lei și 1.670 de lei.

Citește și Pierderi uriașe la CFR Călători. Compania estimează o pierdere cu 351% mai mare decât anul trecut

Cazarea în Jupiter, la un hotel de trei stele, costă 284 de lei pe noapte. Cei care aleg să meargă la all inclusive la patru stele ar trebui să plătească 857 de lei pentru o noapte.

Pentru închirierea unui șezlong o zi întreagă prețul pornește de la 40 de lei. Există și zone unde poate fi închiriat cu 25 de lei.

 

Trăim în secolul vitezei, în secolul în care ORICE este la un click distanța, iar diferențele sunt dictate de calitatea “ambalajului”. Trăim în secolul în care suntem victimele dezinformării ... citește mai mult