- 
English
 - 
en
Romanian
 - 
ro
Știri interne

Prețurile pe litoral cresc, dar românii au făcut cu 27% mai multe rezervări anul acesta. Cât costă un sejur la mare în 2024

05 May, 09:05 • Fundeanu Madalina
Cât costă să-ți faci concediul pe litoralul românesc în 2024. Din ce în ce mai mulți români își fac din timp planurile pentru vacanță, pentru a nu pierde cele mai avantajoase oferte.
Prețurile pe litoral cresc, dar românii au făcut cu 27% mai multe rezervări anul acesta. Cât costă un sejur la mare în 2024

Din ce în ce mai mulți români își fac din timp planurile pentru concediul din vară pentru a nu pierde cele mai avantajoase oferte. Gradul de ocupare pe litoralul românesc a crescut cu 27%, anul acesta, în ciuda prețurilor care se majorează, conform Antena 3 CNN.

Cât costă să-ți faci concediul pe litoralul românesc în 2024

Ofertele speciale pentru vacanțe pe litoralul românesc, promovate de operatorii din turism, îi determină pe tot mai mulți români să-și facă din timp planurile pentru concediul de vară. Potrivit celor mai recente date, numărul rezervărilor făcute pentru hotelurile de la malul mării a crescut cu 27% faţă de anul trecut. În aceste condiţii, hotelierii au decis să prelungească programul „Înscrieri Timpurii”

Eforie Nord este una dintre staţiunile preferate de către turişti, căci aici tarifele la cazare sunt mai mici. De asemenea, în topul preferințelor mai sunt staţiuni precum Mamaia, Neptun şi Olimp.

„Oamenii nu se mai tem în momentul de față să facă rezervări pentru vara aceasta. Vedem o creștere consistentă de 27% a numărului de rezervări cu precădere în segmentul all inclusive unde avem o creștere de peste 35%”, a declarat Ionuț Nedea, manager agenție de turism.

Ai mai putea citi și: A început sezonul angajărilor pe litoral! Salariile încep de la 3.000 de lei 

rezervări litoral
rezervări litoral

Obiceiul de a rezerva sejurul cu câteva luni înainte de vacanță a revenit. Mulți români au renunțat în ultimii ani din a face acest lucru pe fondul pandemiei și, ulterior, din cauza conflictelor militare. Acum, însă, sejururile sunt achiziţionate din timp.

Pentru o cameră dublă cu vedere la mare, turistul poate plăti anul acesta 339 de euro, dacă face rezervarea cu doar câteva zile înainte, însă, dacă o face de pe acum plătește doar 269 de euro.

Cât costă o noapte de cazare la un hotel de 4 stele

Pentru o noapte de cazare la hotel de trei stele prețul pornește de la 150 de lei/noapte, iar la un hotel de 4 stele tarifele pornesc de la 200 de lei, în functie de stațiune sau alte facilități.

„Cele mai căutate sejururi sunt cele cu all-inclusive. De exemplu, în stațiunea Jupiter, la un hotel de 3 stele tarifele pornesc de la 400 lei/camera dublă cu all-inclusive pentru doi adulți. Acest tarif este pentru luna iunie. În stațiunea Mamaia, la un hotel de 4 stele, tot pentru luna iunie, prețul pornește de la 580 lei/camera dublă. Cu cât înaintîm în sezon aceste tarife cresc. De exemplu, în stațiunea Mamaia ajung până la 850-900 lei pe noapte”, a declarat Camelia Ciurea, manager agenție de turism.

Hotelierii au decis să prelungească perioada de valabilitate a ofertelor din cadrul programului „Înscrieri Timpurii”. În mod normal, acestea ar fi expirat la sfârșitul lunii martie. Sezonul estival va fi deschis oficial pe 1 mai.

Vezi mai multe știri: Patronii de pe litoral caută din nou angajați români! Au ajuns la concluzia că asiaticii sunt neserioși