- 
English
 - 
en
Romanian
 - 
ro
Știri interne

A început sezonul angajărilor pe litoral! Salariile încep de la 3.000 de lei 

25 Mar, 10:15 • Fundeanu Madalina
Locuri de muncă pe litoralul românesc, disponibile pentru mii de români! Se fac deja angajări!
A început sezonul angajărilor pe litoral! Salariile încep de la 3.000 de lei 

Se caută deja angajați pe litoral, pentru sezonul estival din acest an. Sunt disponibile mii de locuri de muncă, de la recepționeri, ospătari sau bucătari, până la cameriste ori personal pentru curățenie, conform informațiilor transmise de observatornews.ro.

Locuri de muncă pe litoralul românesc, disponibile pentru mii de români! Se fac deja angajări!

„Este nevoie de personal în toate compartimentele de hotel. Este nevoie de cameriste, de ospătari, de bucătari, beach boy, pentru cei care operăm şi pe plajă. Motiv pentru care așteptăm să se înscrie la interviuri cei doritori”, a anunțat Sebastian Puznava, managerul unui hotel, potrivit sursei citate.

„Cea mai mare criză se înregistrează pe departamentul de restaurant şi hausting. De asemenea, avem nevoie şi de un receptioner pe o anumită perioadă. Pentru începerea sezonului mai avem nevoie de trei cameriste şi patru ospătari.”, spune Elena Drăghici, managerul unui hotel din Mamaia.

Ai mai putea fi interesat și de: Pepco are nevoie de 200 de angajați pentru noile magazine! Retailerul polonez a devenit liderul pieței de fashion din România

angajați pe litoral
angajați pe litoral

Salariile pornesc de 3 mii de lei, dar angajatorii oferă mai multe beneficii, printre care și cazare, masă sau chiar pregătire de specialitate în domeniu, dar doar în anumite condiții.

Și asta pentru că au fost cazuri în care angajații s-au specializat, iar apoi au plecat să muncească pe vase de croazieră, spun hotelierii.

„Deficit există în toate segmentele, în acest moment, pe toate palierele, dar trebuie să fim atenţi, că de multe ori calificăm oameni pentru a pleca pe navele de croazieră, pentru a pleca în străinătate”, spune și Cristian Bărhălescu, vicepreședinte ANAT.

În total, antreprenorii de la malul mării ar mai avea nevoie de 10.000 de angajaţi pentru a putea da startul sezonului estival.

Cazare pentru străinii care vin să lucreze pe litoral

în ceea ce privește muncitorii străini care vin de la mare depărtare, hotelierii le pun la dispoziţie condiţii speciale de cazare.

Lahme Bolat: „În total vom avea 50 de străini. Prin mari eforturi ei au cazare şi mesele asigurate. Salariile au fost la fel, nu am făcut rabat şi nici diferenţe.”

Adelina Vlad, purtător de cuvânt AJOFM: „Pe tot parcursul sezonului estival, avem în jur de 1.000 de posibilităţi de angajare pe litoral.”

Vezi mai multe știri: Se schimbă perioada de închiriere pentru plajele de pe litoralul românesc. Anunţ făcut de ministrul mediului, Mircea Fechet