- 
English
 - 
en
Romanian
 - 
ro
Știri interne

Prima de casare de la Rabla Plus nu va mai fi acordată în întregime! Care este ultima decizie pentru iubitorii de mașini electrice!

12 Oct, 10:30 • Oprea Alina
Cei 10.000 de euro oferiți de prima de casare de la programul Rabla Plus va scădea începând cu anul viitor. Din păcate, toți cei care optează pentru mașini electrice prin renunarea la autovehiculele clasice, nu vor mai benefica de suma rotundă de 10.000 de euro.
Prima de casare de la Rabla Plus nu va mai fi acordată în întregime! Care este ultima decizie pentru iubitorii de mașini electrice!

Prima de casare Rabla Plus va scădea începând cu anul viitor. Dacă până acum statul oferea în jur de 10.000 de euro, începând de anul viitor această sumă nu va mai fi disponibilă. Acest ajutor va fi modificat pentru cei care optează pentru mașini electrice prin renunțarea la autovehiculele clasice în favoarea celor electrice.

Citește mai multe despre: Cele mai bune oferte pentru mașini electrice! Câți bani scutești dacă te folosești de Programul Rabla Plus

Care este motivul pentru care prima de casare Rabla Plus va fi redusă?

Georgiana Iuzic, jurnalist Digi24, a comunicat câteva informații cu privire la acest subiect de interes pentru cei care optează pentru mașini electrice. Nu se știe decât că anul viitor va fi aplicată această măsură, însă nu se știe cu exactitate perioada.

Programul Rabla 2023 începe noua ediție
Programul Rabla 2023 începe noua ediție

„Există această intenție, de a se reduce prima de casare pentru Programul Rabla Plus. Spune ministrul Mediului, Mircea Fechet, că mașinile electrice nu mai sunt atât de scumpe anul acesta. Nu se știe clar cu cât se va reduce valoarea acestui voucher, cert este că autoritățile vor să discute cu cei din industria auto, să găsească un preț rezonabil, atât pentru cetățean, cât și pentru industrie, tocmai ca să nu scadă vânzările odată cu această decizie. România are în momentul de față cea mai mare primă de casare la nivel european. Statul nostru oferă 10.000 de euro celor care vor să își cumpere o mașină electrică, iar uneori, prima de casare ajunge chiar și la 11.000 de euro. Asta, în contextul în care în alte țări, de-a lungul anilor, această subvenție a scăzut. De exemplu, în Germania, anul acesta statul oferă între 3.000 și 5.000 de euro. Anul trecut, autoritățile germane dădeau 6.000 de euro. Și în Franța subvenția este mult mai mică decât la noi. Acolo, statul oferă între 5.000 și 7.000 de euro.”, a comunicat jurnalistul Digui24, Georgiana Iuzic, conform celor comunicate de Digi 24.

Citește mai multe despre: Românii încă mai au bani: câți s-au înscris la programele RABLA și RABLA PLUS în 2023