- 
English
 - 
en
Romanian
 - 
ro
Știri interne

Primă de Crăciun 2023. Cine sunt angajații care vor primi bani în plus de sărbători și tichete de masă

12 Dec, 23:19 • Stefan Simion
Primă de Crăciun 2023. Măsurile de austeritate impuse de la nivel înalt au determinat multe firme să restrângă lista beneficiilor acordate angajaților de sărbători. Cu toate astea, există încă destui angajatori care-și recompensează angajații cu bonusuri, cadouri sau tichete de masă.
Primă de Crăciun 2023. Cine sunt angajații care vor primi bani în plus de sărbători și tichete de masă

Primă de Crăciun 2023. Printre cei mai norocoși salariați se numără cei de la Medserv Min, societate care oferă servicii medicale pentru Complexul Energetic Oltenia. Aceștia vor primi o primă de Crăciun destul de consistentă! Ei au beneficiat și de o majorare a salariilor în ultimul an și jumătate.

Am reușit să îndeplinim programul de investiții. Am achitat și ambulanța. Am reușit să ne diversificăm activitatea, să aducem profit societății, să îmbunătățim anvelopa salarială, dăm tichete de masă, lucru care nu s-a mai întâmplat. Am dat anul trecut primă de Crăciun, economia la fondul de salarii și vom acorda primă de Crăciun și anul acesta fără doar și poate.

Am mărit de trei ori într-un an și jumătate salariile colegilor mei pentru că erau pe minim pe economie și toate prețurile au crescut, dar salariile erau mici. E loc de mai bine, dar au simțit colegii mei o îmbunătățire a veniturilor. Au crescut și toate facilitățile, sporurile pe care le avem prinse în contractul de muncă și venitul e mai mare față de acum un an și jumătate”, a declarat Anca Bordușanu, directorul Medserv Min, la TV Sud.

Fiecare angajat al Medserv Min va primi, de sărbători, o primă în cuantum de 300 de lei. Aceeași sumă au primit-o și de sărbătorile pascale.

Primă de Crăciun 2023. Angajaţii primesc zile libere în plus şi 200-400 de lei pe card înainte de Crăciun

71% dintre companiile participante la cel mai recent sondaj derulat de eJobs & UP România au declarat că și anul acesta vor oferi beneficii de Crăciun angajaților. 16,7% încă nu au luat o decizie finală în acest sens, în timp ce 12% spun că nu au alocat un buget pentru sărbători. 63,3% dintre angajatori vor da prime în bani, 48,3% vor organiza petreceri de final de an, 36,7% oferă coșuri cu produse de sezon, iar 35% tichete cadou. O treime dintre angajatori le oferă salariaților zile libere suplimentare, iar 5% includ în aceeași listă și tichetele de vacanță.
Citeste si Care este bugetul familiei pentru cadourile de sărbători și ce-și doresc copiii de Crăciun. Ce poți face cu 195 de lei?
Primă de Crăciun 2023
Cât despre valoarea primelor de Crăciun, aceasta variază de la companie la companie. 30% dintre respondenți au alocat în acest scop un buget cuprins între 201 și 400 de lei/angajat. 10,2% au un buget de 100-200 de lei/angajat, 13,6% – 401-600 de lei/angajat, iar 6,8% alocă între 401 și 600 de lei/angajat. 11,9% dintre respondenți vor acorda beneficii cu o valoare cuprinsă între 801 – 1.000 de lei, în timp ce 22% au pregătit un buget mai mare de 1.000 de lei pentru fiecare angajat din echipă. 5,1% spun că, deși vor avea beneficii, încă nu a fost stabilit un buget exact.

În ciuda faptului că 2023 nu a fost neapărat cel mai ușor an pentru companii, sunt anumite stimulente care fac parte din tradiția anuală și la care angajatorii nu renunță nici măcar în anii mai grei din punct de vedere economic, iar beneficiile de Crăciun fac parte din această categorie. Astfel, 37% dintre respondenți au declarat chiar că bugetul de anul acesta este mai mare decât anul trecut. Pentru 48% a rămas la fel, iar în cazul a 9% a scăzut. Ce vedem diferit față de alți ani este o creștere a interesului, atât din partea angajaților, cât și a angajatorilor, în direcția introducerii cardurilor cadou și tichetelor de vacanță în lista cu beneficii de sărbători. Asta se întâmplă în primul rând pentru că oferă angajaților flexibilitate în cheltuirea sumelor respective după cum își doresc”, spune Loredana Vătăvoiu, Marketing Director în cadrul Up România, unul dintre cei mai importanți emitenți de tichete valorice de pe piața locală.

Citeste si Cât costă o oală cu 20 de sarmale la firmele de catering. Ce buget trebuie să aloci pentru un meniu complet de Crăciun care să conțină preparate din porc și deserturi

Programul flexibil, cardurile de masă și cardurile cadou, printre cele mai apreciate beneficii de către angajați

Un procent semnificativ de angajatori sunt intereați de nivelul de satisfacție al angajaților vizavi de beneficiile extrasalariale. 20% dintre angajatori derulează anual chestionare interne de evaluare a satisfacției angajaților, 10% fac acest lucru chiar de două ori pe an, 27% nu fac măsurări cantitative, dar poartă discuții unu la unu cu angajații, iar 24% sondează acest aspect ori de câte ori simt că este nevoie.

Potrivit evaluărilor interne, doar 15,3% dintre angajați sunt nemulțumiți de pachetul de beneficii pe care le primesc, cele mai apreciate fiind programul flexibil, cardurile de masă, cardurile cadou, munca remote, abonamentele la clinici medicale private sau accesul la o platformă de beneficii extrasalariale, a dezvăluit Raluca Dumitra, Head of Marketing în cadrul eJobs.

Numele meu este Ștefan Simion și sunt absolvent al Facultății de Jurnalism din București. În ultimii ani am lucrat pe postul de redactor în mai multe instituții de presă din România, iar acum ... citește mai mult