- 
English
 - 
en
Romanian
 - 
ro
Știri interne

Primăria Municipiului București ia atitudine! Utilizarea trotinetelor vine cu condiții stricte, iar copiii sub 14 ani nu vor mai avea voie să circule cu acestea!

31 Oct, 17:46 • Oprea Alina
Regulile din aplicațiile pentru ride-sharing pentru trotinete vor fi schimbate de către Primăria Capitalei. Copiii care au sub 14 ani vor avea interzis la a circula cu acestea, iar trotinetele vor putea fi conduse doar cu anumite condiții!
Primăria Municipiului București ia atitudine! Utilizarea trotinetelor vine cu condiții stricte, iar copiii sub 14 ani nu vor mai avea voie să circule cu acestea!

Vor fi introduse multiple condiții în funcție de care trotinetele vor putea fi consude de către cetățenii bucureșteni. Copiii sub 14 ani nu vor mai putea apela la acestea în cazul în care se grăbesc să ajungă într-un anumit punct al Capitalei. Trotinele vor putea fi utilizate doar sub anumite condiii, întrucât au existat foarte multe incidente din cauza cărora unii oameni au fost răniți, grav răniți sau chiar au murit în momentul în care ceva s-a întâmplat în timpul circulației cu o trotinetă electrică. Așadar, Primăria Capitalei va adopta noi reguli de utilizare ale trotinetelor din aplicațiile de ride-sharing. De asemenea, vor fi anumite condiții în care trotinetele pot fio parcate.

Citește mai multe despre: Trotinetele electrice, interzise într-un mare oraș din România. Autoritățile consideră că reprezintă un pericol pentru șoferi

Regulament nou pentru trotinetele electrice!

În decursul de astăzi este dezbătut acest subiect, cu privire la regulamentul nou pentru trotinetele electrice, în Consiliul General al Capitalei. Au venit foarte multe propuneri care urmează a fi examinate, analizate pentru a putea ajunge la un consens și urmează să fie votate. Din această perspectivă, regulamentul prevede ca persoanele care au vârsta sub 14 ani să nu mai aibă voie să conducă trotinete din aplicațiile de ride-sharing, iar prin intermediul acestor aplicații, de asemenea, vor fi restricționate anumite zone ale Capitali îân care să nu se mai circule cu trotinetele , cum ar fi Centrul Istoric, iar cei sub 16 ani vor fi obligați să dețină o cască de protecție.

Trotinete
Trotinete

Schimbările care sunt propuse țin de modul în care trotinetele vor fi parcate, iar urilizatorii vor fi obligați să le parcheze într-un mod corect. Spre exemplu, aceștia nu vor avea voie să le mai lase pe trotuare mai înguste de 2 metri lățime, pe caro9sabil sau pe spațiile verzi. Aceste propuneri vion în ideea în care accidnetele ar trebui reduse în cazul trotinetelor. Anul trecut, numai în București au fost 77 de accidente grave și o persoană și-a pierdut viața. Anul acesta, în primele 9 luni, au fost peste 30 de accidente. Așadar, este nevoie de noi măsuri, inclusiv cele care prevăd limite de viteză. Regulamentul propus mai prevede interzicerea circulației pe trotuare și în parcuri, potrivit Digi24

Citește mai multe despre: Proiect. Românii care se deplasează cu trotinetele electrice ar putea primi amenzi de la Poliția Locală