- 
English
 - 
en
Romanian
 - 
ro
Știri interne

Trotinetele electrice, interzise într-un mare oraș din România. Autoritățile consideră că reprezintă un pericol pentru șoferi

14 Aug, 23:48 • Cornel Ghimeșan
Trotinetele electrice apărute în trafic au generat numeroase discuții în contradictoriu între români privind utilizatatea lor și pericolul la care se expun cei care îl generează.
Trotinetele electrice, interzise într-un mare oraș din România. Autoritățile consideră că reprezintă un pericol pentru șoferi

Primăria Constanța a decis să interzică complet trotinetele electrice de închiriat, argumentând că reprezintă un pericol uriaș pentru șoferi.

“Din cauza numeroaselor încălcări ale prevederilor regulamentului, actele administrative emise pentru anul 2023 nu au mai fost prelungite”, spun reprezentanții primăriei.

Citește și Stațiunea din România luată cu asalt de turiști în minivacanța de Sfânta Maria. Pensiunile și hotelurile sunt complet ocupate

Mai mult, Primăria e de părere că trotinetele electrice ale celor două companii au crescut pericolul în ceea ce privește traficul rutier și pietonal.

“S-au constatat şi alte încălcări ale regulamentului, precum staţionarea pe partea carosabilă, în dreptul trecerilor de pietoni, a staţiilor de autobuze şi pe pistele de biciclete. Multe trotinete electrice blocau căile de acces în blocuri şi alte instituţii publice, staționau în zona spaţiilor verzi şi a altor perimetre interzise (faleze, zona peninsulară etc.) uneori şi trei zile, deşi aveau staţii alocate pe toata raza municipiului Constanţa. Au fost dispuse zeci de măsuri tehnico-administrative de ridicare de pe domeniul public a trotinetelor electrice aparţinând celor doi operatori economici întrucât a fost pusă în pericol siguranţa traficului rutier sau pietonal”, a transmis Primăria Constanța, citată de Info Sud Est.

Citește și Acești români vor primi banii pe card luna viitoare! Marcel Boloș a făcut anunțul care vizează sute de cetățeni

Câte accidente cu trotinetele electrice au avut loc în România în ultimii ani

În ultimii cinci ani, utilizatorii de trotinete electrice din România au provocat peste 2.600 de accidente, conform datelor Inspectoratului General al Poliției Române. Cele mai multe s-au petrecut în Capitală.

În 2022 au fost de aproape două ori mai multe accidente în care au fost implicate trotinete electrice față de 2021. Numărul lor a crescut de la 707 la 1.339.

În privința localităților în care au avut loc cele mai multe astfel de accidente, Capitala este lider detașat cu peste 1.600 de accidente în perioada 2018 – iunie 2023, urmată de Cluj-Napoca (152 de accidente), Iași (99 de accidente), Constanța (71 de accidente) și Galați (65 de accidente).

De la începutul anului 2023 au avut loc 12 accidente ușoare în Timișoara în care au fost implicate trotinete electrice, conform reprezentanților IPJ Timiș.

Trăim în secolul vitezei, în secolul în care ORICE este la un click distanța, iar diferențele sunt dictate de calitatea “ambalajului”. Trăim în secolul în care suntem victimele dezinformării ... citește mai mult