- 
English
 - 
en
Romanian
 - 
ro
Știri interne

Primăria Sectorului 3 investește 133 milioane lei pentru mâncarea elevilor. Elevii din 23 de școli vor beneficia de o masă de maximum 15 lei pe zi

03 Jul, 14:47 • Lupu Alexandra
Primăria Sectorului 3 scoate în SICAP un acord-cadru în valoare de 133 milioane de lei pentru achiziționarea serviciilor de catering aferente programului „Școală după școală”. Elevii din 23 de școli vor beneficia de masa gătită.
Primăria Sectorului 3 investește 133 milioane lei pentru mâncarea elevilor. Elevii din 23 de școli vor beneficia de o masă de maximum 15 lei pe zi

Primăria Sectorului 3, condusă de edilul Robert Negoiță, a scos în SICAP un acord-cadru cu o valoare de 133 milioane de lei, pentru achiziționarea serviciilor de catering, aferente programului „Școală după școală”. Durata contractului este de 4 ani și vizează gătirea și livrarea a 7.000 de porții, relatează economedia.ro.

Investiție de 133 milioane de lei pentru mâncarea elevilor

Primăria Sectorului 3 a scos în SICAP un acord-cadru pe patru ani și cu o valoare de 133 milioane de lei pentru achiziționarea serviciilor de catering aferente programului „Școală după școală”. Programul este un after school cu un preț modic lunar, 30 lei pe zi, conform Hotărârii de Consiliu Local din ianuarie 2023.

Te-ar putea interesa și: România Educată şi economia: Notele la Evaluarea Naţională, corelate cu situaţia materială a familiilor. Elevii din cele mai sărace regiuni au cele mai puţine medii peste 5

În cadrul programului, elevii primesc supraveghere, mănâncă o masă caldă în fiecare zi și își efectuează temele de la clasă. Masa este gătită și livrată de o firmă sau mai multe și include felul 1 (supe, ciorbe), felul 2 (mâncare gătită pe bază de carne) și desert. În cadrul acordului-cadru citat, sunt vizate gătirea și livrarea a 7.000 de porții, pentru 23 de școli. Cantitatea poate fi suplimentată cu până la 50%.

În caietul de sarcini se menționează că fiecare masă trebuie să se încadreze la maximum 15 lei pe zi. Restul de 15 lei din programul „Școală după școală” fiind bani pentru profesori și achiziționarea de materiale educative.

Elevi
Elevi

„Obiectivul achiziției constă în prestarea serviciilor de catering, respectiv pregătirea, prepararea şi livrarea zilnică a hranei pentru persoanele beneficiare din cadrul unităților de învățământ preuniversitar de stat din raza teritorială a Sectorului 3.

Descrierea detaliata se regaseste in cerintele si specificatiile tehnice minimale din caietul de sarcini. Cantitatile minime si maxime ale acordului cadru: Cel mai mare contract subsecvent: 980 portii; Minim acord-cadru: 1.960 portii; Maxim acord-cadru: 7.000 portii.

Clauză de revizuire: Promitentul-Achizitor îşi rezervă dreptul/opțiunea de a suplimenta cantitatea estimată la nivelul documentației de atribuire cu până la maxim 50% din cantitatea maximă estimată pentru acordul-cadru.

Preţul produselor care vor fi achiziţionate suplimentar în baza clauzei de revizuire va fi cel din propunerea financiară ce stă la baza acordului-cadru”, este descrierea achiziției.

Ofertele se deschid pe data de 28 iulie. Departajarea lor se realizează în funcție de preț, timpul de livrare și componenta de reciclare din ambalaje. Programul „Școală după școală” este prezent în toate sectoarele Capitalei. Cu toate acestea, condițiile diferă: nu peste tot este regăsit același program sau același preț.

Citește și despre: Cele mai mari perle din toate timpurile spuse de elevi la Bac Limba Română. „Eu îl iubesc pe Radu Mazăre, pentru că e băiat de viață și e foarte bun în politică. A dus fetele la vot în costum de baie ”