- 
English
 - 
en
Romanian
 - 
ro
Știri interne

Primarul Nicușor Dan anunță când vor circula noile troleibuze în Capitală! Iată cum arată acestea!

16 Dec, 12:44 • Fundeanu Madalina
Cum arată noile troleibuze care vor circula în Capitală! Primarul general Nicuşor Dan anunţă că la începutul lunii ianuarie vor fi livrate primele 15 troleibuze.
Primarul Nicușor Dan anunță când vor circula noile troleibuze în Capitală! Iată cum arată acestea!

Primarul general Nicuşor Dan anunţă, sâmbătă, că la începutul lunii ianuarie vor fi livrate primele 15 troleibuze într-un lot de o sută produse la fabrica Solaris din Polonia, potrivit Ziare.com.

Cum arată noile troleibuze care vor circula în Capitală!

Fiecare vehicul va avea o capacitate de 90 de pasageri. Fondurile pentru cumpărarea acestora au fost asigurate prin Administraţia Fondului pentru Mediu.

„Noile troleibuze Solaris care vor circula în Capitală de la începutul anului viitor se pregătesc să iasă pe poarta fabricii din Polonia. Dintre cele 100 de troleibuze achiziţionate de Primăria Municipiului Bucureşti, 15 vor fi livrate la începutul lunii ianuarie, iar restul vor ajunge etapizat până în luna iunie.

O delegaţie tehnică din Primăria Capitalei a fost la fabrica din Polonia pentru a vedea stadiul producţiei noilor troleibuze.

Acestea vor avea o lungime de 12 metri, autonomie de minim 20 km, aer condiționat, rampă de acces pentru pasagerii cu mobilitate redusă, podea coborâtă, prize USB.
De asemenea, vor fi prevăzute cu sistem reîncărcabil de stocare a energiei electrice (SRSEE), echipamente ITS cu funcțiile de numărare și informare a călătorilor (audio-vizuală), infotainment, supraveghere video, wi-fi şi sistem de comunicare online. Capacitatea de transport a unui troleibuz va fi de 90 de pasageri, dintre care 27 pe scaune.
Pentru achiziția celor 100 de troleibuze, Primăria Municipiului București a obținut fonduri nerambursabile de la Administrația Fondului pentru Mediu.”, a anunţat sâmbătă, pe Facebook, Nicuşor Dan.
noile troleibuze
noile troleibuze

Așadar, potrivit edilului, acestea vor avea o lungime de 12 metri, autonomie de minim 20 de kilometri, aer condiţionat, rampă de acces pentru pasagerii cu mobilitate redusă, podea coborâtă, prize USB.

Vehiculele vor fi prevăzute cu sistem reîncărcabil de stocare a energiei electrice, echipamente ITS cu funcţiile de numărare şi informare a călătorilor (audio-vizuală), infotainment, supraveghere video, reţea de internet wi-fi şi sistem de comunicare online.

Fiecare troleibuz va avea o capacitate de 90 de călători, dintre care 27 de locuri pe scaune.

Cele o sută de troleibuze au fost cumpărate de Primăria Municipiului Bucureşti după ce aceasta a accesat sume nerambursabile de la Administraţia Fondului pentru Mediu.

Vezi și: Amenzile auto, mai mari anul viitor. Cât va plăti un șofer care circulă cu ITP-ul expirat în 2024