- 
English
 - 
en
Romanian
 - 
ro
Știri interne

Primul lot de pe Autostrada Moldovei a ajuns la 50% execuție. Sunt șanse mari ca termenul din octombrie să fie respectat

20 Mar, 14:12 • Fundeanu Madalina
Lotul 1 de pe Autostrada Moldovei a ajuns la 50% execuție. Sorin Grindeanu cerea progres de 55% până la sfârșitul lunii martie și 65 % în aprilie pentru a respecta termenul octombrie 2024.
Primul lot de pe Autostrada Moldovei a ajuns la 50% execuție. Sunt șanse mari ca termenul din octombrie să fie respectat

Primul lot de pe Autostrada Moldovei A 7 a ajuns oficial la 50 % execuție, iar lotul 2 la doar 45 %, conform raportului oficial al CNAIR. Lotul 1 Dumbrava – Mizil are o lungime de 21 km. și termen oficial de finalizare octombrie 2024, cu extensia de peste 5 luni acordată în toamna anului trecut, conform datelor prezentate de Economedia.

Lotul 1 de pe Autostrada Moldovei a ajuns la 50% execuție

Vremea neașteptat de bună din ianuarie și februarie care a permis realizarea lucrărilor a dus lotul la un avans de 6/7 procente, raportatrea anterioară fiind de 43 % execuție. La sfârșitul lunii ianuarie, pe lotul 1 se lucra cu 400 de drumari și tunuri de căldură pentru betoane, conform sursei citate.

În altă ordine de idei, Asocierea Coni-Trace (România-Bulgaria) care lucrează pe Lotul 2 Mizil -Spătaru/Pietroasele cu o lungime de 28 km. a avut un progres de doar 3 % și a ajuns la 45 % total, în avans pe secțiunea unde lucrează prahovenii de la Coni, dar cu întârziere majoră pe jumătatea bulgarilor.

Ministrul Sorin Grindeanu anunța graficul GANTT pe primele 2 loturi de pe Autostrada Moldovei:

„Finalul lunii martie trebuie să ajungă la 55 %, finalul lunii aprilie să ajungă la 65 %. Că depășeșc…foarte bine, dar prima bornă importantă pentru noi, finalul lunii martie 65 % pe ambele loturi (n.r 55 %) ca să ne putem respecta termenele asumate.”, spunea Sorin Grindeanu pe 12 februarie 2024.

Citește și: Sorin Grindeanu, declarații despre obstacolele care blochează construcția de autostrăzi în România. „Fără aceste componente, niciun proiect nu poate fi dus la bun sfârșit”

Autostrada Moldovei
Autostrada Moldovei

Mobilizare bună pe Lotul 1 de pe Autostrada Moldovei A 7 Ploiești -Buzău

„Pe șantierul unde începe Autostrada Moldovei A 7, mai exact pe Lotul 1 Dumbrava -Mizil al Autostrăzii Ploiești – Buzău, antreprenorul execută lucrări atât la corpul traseului, cât și la toate cele 15 structuri. Antreprenorul are mobilizate în șantier 645 persoane și 265 utilaje și echipamente de construcții, iar dacă acest ritm bun rămâne unul susținut, acest prim lot al Autostrăzii Moldovei A7 reprezintă un obiectiv pentru darea în trafic anul acesta.

Lotul 1 este cuprins între Dumbrava (Autostrada București – Ploiești) – Mizil (DJ 100C) și are o lungime de 21 km.”, a transmis marți, 19 martie secretarul de stat în Ministerul Transporturilor, Ionel Scrioșteanu.

La începutul lunii februarie, pe șantier, Ministrul Grindeanu a apreciat mobilizarea prahovenilor de la Coni pe jumătatea lot din Lotul 2 Mizil-Pietroasele (28 km.) :

„Pe mine mă interesează următoarele și vorbesc de ambele loturi. Finalul lunii martie trebuie să ajungă la 55 %, finalul lunii aprilie să ajungă la 65 %. Că depășeșc…foarte bine, dar prima bornă importantă pentru noi, finalul lunii martie 65 % pe ambele loturi (n.r 55 %) ca să ne putem respecta termenele asumate.

Vreau să fac o mențiune de bine pentru kilometrii gestionați de CONI pe lotul 2, sunt undeva la 80 % pe ce aveau ei de făcut pe lotul 2, pe kilometrii pe care îi au ei în administrare. Voi veni în fiecare lună pe aceste loturi, în martie, aprilie, vă veți plictisi de mine, voi veni în fiecare lună astfel încât să ne ținem de ce am spus, în octombrie să fie date în trafic”, a declarat Sorin Grindeanu.

Vezi și: CNAIR a primit 5 oferte pentru nodurile rutiere care leagă două baze MApN de Autostrada Moldovei și Autostrada Soarelui