- 
English
 - 
en
Romanian
 - 
ro
Știri interne

Primul unicorn românesc dă lovitura! UiPath raportează venituri de 326 de milioane de dolari pentru trimestrul III

01 Dec, 14:57 • Bumbeneci Diana
UiPath raportează  venituri de 326 de milioane de dolari pentru trimestrul III. Este cea mai bună evoluție din ultima perioadă pentru unicornul românesc.
Primul unicorn românesc dă lovitura! UiPath raportează venituri de 326 de milioane de dolari pentru trimestrul III

UiPath

face pași tot mai mari către un succes greu de egalat. Compania raportează  venituri de 326 de milioane de dolari pentru trimestrul III, în creștere cu 24% față de acum un an/ Pierderea netă s-a redus. Primul unicorn românesc, acum companie listată cu sediu în SUA, estimează creșteri în T4.

UiPath raportează  venituri de 326 de milioane de dolari pentru trimestrul III

Compania care a devenit cunoscută ca primul unicorn românesc, însă acum e listată și are sediu în SUA, a realizat în trimestrul trei venituri de 326 de milioane de dolari. Cifrele prezentate astăzi scot în evidență o creștere cu 24% față de aceeași perioadă a anului trecut, potrivit rezultatelor anunțate.

Pentru al patrulea trimestru al anului fiscal 2024, UiPath se așteaptă la venituri de 381 – 386 milioane de dolari.

Vezi și: Marcel Ciolacu, declarațiile momentului după întâlnirea cu Daniel Dines. „Am certitudinea că UiPath va fi unul dintre partenerii noștri de termen lung”

UiPath a anunțat rezultatele financiare pentru al treilea trimestru al anului fiscal 2024, încheiat la 31 octombrie 2023. Veniturile au înregistrat o creștere de 24%, iar pierderea netă a companiei s-a redus la 31,5 milioane de dolari.

Daniel Dines, CEO UiPath
Daniel Dines, CEO UiPath

Sunt mulțumit de rezultatele noastre solide din al treilea trimestru, cu o creștere de 24% a ARR (Veniturile anuale recurente se referă la toate veniturile curente pentru un produs sau o afacere, proiectate pe parcursul unui an) de la an la an, până la 1,378 miliarde de dolari, determinată de execuția echipei și de rezultatele transformaționale pe care le oferim”, a declarat Rob Enslin, co-director executiv al UiPath.

“Conversațiile mele cu clienții și partenerii validează rolul strategic pe care automatizarea întreprinderilor îl joacă în transformarea digitală și sunt încântat de investițiile pe care continuăm să le facem în AI pentru a ne extinde și mai mult poziția de lider de piață”, a completat acesta

Daniel Dines, co-fondator și co-director executiv al UiPath, a vorbit și el despre ultimele reușite ale primului unicorn românesc.

“Angajamentul de a înțelege nevoile clienților noștri este cheia succesului nostru. În cea mai recentă versiune a platformei noastre, 2023.10, am livrat zeci de noi capabilități care traduc fără probleme potențialul inteligenței artificiale în acțiuni tangibile, accelerează productivitatea, stimulează inovația și generează rezultate de afaceri pentru clienții noștri”, a reiterat Daniel Dines.

Aspecte financiare din al treilea trimestru al anului fiscal

  • Veniturile de 326 de milioane de dolari au crescut cu 24% de la an la an.
  • ARR de 1,378 miliarde de dolari a crescut cu 24% de la an la an.
  • Noul ARR net de 70 de milioane de dolari.
  • Rata de retenție netă bazată pe dolari de 121 la sută.
  • Marja brută GAAP a fost de 85 la sută.
  • Marja brută non-GAAP a fost de 87%.
  • Pierderea operațională GAAP a fost de (56) milioane de dolari.
  • Venitul operațional non-GAAP a fost de 44 de milioane de dolari.

„Având în vedere soliditatea modelului nostru de afaceri, ne așteptăm să echilibrăm creșterea și profitabilitatea, investind în același timp în afacere pentru a poziționa UiPath pentru un succes pe termen lung”, a declarat Ashim Gupta, directorul financiar al UiPath.

Poți citi și: Daniel Dines, fondator UiPath: „Întotdeauna am avut sindromul impostorului. Mereu sunt cu gândul la asta”

Într-o mare de oameni care merg în direcții simple, seci sau poate chiar absurde, o lume grăbită și gata mereu să alerge pentru îndeplinirea unui scop, eu am ales să mă opresc în loc și să ... citește mai mult