- 
English
 - 
en
Romanian
 - 
ro
Știri interne

Problema Euroins dezbătută intens! ASF ar putea ajunge la o concluzie până la finalul lunii martie

10 Mar, 12:00 • Cornel Ghimeșan
Purtătorul de cuvânt ASF, Daniel Apostol, a declarat că instituția încă efectuează controlul în cadrul companiei Euroins și că la momentul oportun vor comunica toate informațiile necesare. Pe de altă parte, se vehiculează faptul că suma pe care ar trebui bulgarii să o injecteze în capital ar fi de 400 de milioane de euro.
Problema Euroins dezbătută intens! ASF ar putea ajunge la o concluzie până la finalul lunii martie

Tensiunile din piața asigurărilor sunt la cote maxime, deoarece este așteptat raportul ASF cu privire la necesarul de capital al Euroins. La un an de la cel mai mare faliment din piața asigurărilor, al celor de la City Insurance, prețul polițelor RCA s-a triplat. O eventuală prăbușire a Euroins ar genera o destabilizare și mai mare a pieței. În momentul de față, Euroins este liderul pieței RCA și, deși, în ultimii doi ani aceștia și-au schimbat strategia, prețurile de dumping oferite sunt similare cu cele pe care le practica City Insurance.

Citește și: ASF a publicat tarifele de referinţă pentru poliţele RCA. Preţuri majorate cu sute de lei!

În prezent, întreaga piața a asigurărilor așteaptă raportul Au­torităţii de Supra­ve­ghere Finan­ciară (ASF). Reprezentanții încă efectuează în aceste moment controlul în cadrul companiei, însă soarta acestora va fi decisă până la finalul lunii martie.  Întrebarea care „macină” întreaga piață se referă la ce sumă vor fi nevoiți bulgarii să aducă la capitalul Euroins România.Suma vehiculată ar fi de 400 de milioane de euro.

Ce se întâmplă cu Euroins

Purtătorul de cuvânt ASF, Daniel Apostol, a declarat pentru Ziarul Financiar că încă nu este finalizat controlul din cadrul companiei și că atunci cât va veni momentul oportun instituția va comunica tot ceea ce poate fi comunicat, conform legii. Pe de altă parte, premierul României, Nicolae Ciucă, a solicitat o întâlnire cu șefii ASF, pentru a clarifica exact situația de pe piață. Acesta a subliniat că în momentul de față există doar două variante: fie Euroins intră în insolvenţă, fie ASF va oferi suficient spaţiu pentru a se putea recapitaliza, conform informaţiilor apărute în spaţiul public.

Cu toate că încă nu este finalizat controlul realizat de ASF, se vehiculează că suma de care Euroins ar avea nevoie la capital, se ridică la 400 de milioane de euro. La finalul lunii martie se estimează că se va ajunge la o concluzie cu privire la Euroins, compania care a devenit lider de piață, după ce anul trecut compania City Insurance a intrat oficial în faliment, după ce a practicat ani de zile preţuri la poliţele RCA cu mult sub nivelul adecvat pentru a capta agresiv cotă de piaţă. Euroins se confruntă cu aceleași probleme.

Alte articole: Zi decisivă pentru magistralele de metrou din Cluj-Napoca și București. Boc și Grindeanu află vineri dacă vor semna contractele

Trăim în secolul vitezei, în secolul în care ORICE este la un click distanța, iar diferențele sunt dictate de calitatea “ambalajului”. Trăim în secolul în care suntem victimele dezinformării ... citește mai mult