- 
English
 - 
en
Romanian
 - 
ro
Știri interne

Probleme istorice pentru utilizatorii de hârtie igienică. Ce se va întâmpla cu producția unui brand celebru, după ce afacerea s-a vândut cu 117 milioane de dolari

18 Jul, 21:42 • Stefan Simion
O renumită companie și-a vândut afacerea. Producția de hârtie igienică ar putea fi afectată.
Probleme istorice pentru utilizatorii de hârtie igienică. Ce se va întâmpla cu producția unui brand celebru, după ce afacerea s-a vândut cu 117 milioane de dolari

Compania suedeză Essity, renumită la nivel mondial pentru producția de hârtie igienică Zewa, absorbante Libresse și scutece Libero, și-a vândut afacerea din Rusia. Cumpărătorul a fost New Technologies al lui Igor Shilov, valoarea tranzacției se ridică la 1,2 miliarde de coroane suedeze (117 milioane de dolari).

O companie producătoare de hârtie igienică a renunțat la Rusia

„Încă de la începutul războiului Rusiei împotriva Ucrainei, ne-am concentrat pe deplin să părăsim Rusia. Astăzi, am finalizat vânzarea afacerii noastre după un proces lung și complex”, a declarat Magnus Groth, președinte și CEO al Essity, relatează Moscow Times.

Pierderea companiei din tranzacție se ridică la 48,7 milioane de dolari. Acest lucru se va reflecta în raportul financiar pentru al treilea trimestru al anului 2023. Essity a menționat că retragerea din Rusia nu va avea un impact semnificativ asupra afacerii. În ultimul an, activele companiei din țară s-au depreciat cu „aproximativ 1,7 miliarde de coroane suedeze” (157 milioane de dolari), iar vânzările nete au reprezentat doar 2% din totalul acestora.

Vezi și: Se dau bani pentru acești români! Documentele trebuie depuse până la 9 august

hârtie igienică
hârtie igienică

SCA la ora actuală în 150 de țări din întreaga lume. În Rusia, avea trei fabrici: una în regiunea Leningrad și două în regiunea Tula, unde lucrau 1300 de persoane înainte de război. Întreprinderile au produs 70 de produse diferite de îngrijire personală. Compania a venit în țară în 1994.

Potrivit acesteia, hârtia igienică Zewa ocupă o treime din piața rusă, aceeași situație cu prosoapele de hârtie și batistele. La fel se întâmplă și în alte țări, acolo unde Zewa este printre preferatele cumpărătorilor.

Între timp, Ministerul Industriei și Comerțului a declarat că societatea „New Technologies”, care a cumpărat activul Essity, „garantează continuarea întreprinderii”. Agenția a menționat că „este în contact permanent cu noii proprietari” și că nu vor avea loc schimbări majore în perioada următoare.

Vezi și: Aproape că nu îți vine să crezi! Locul din România în care două feluri de mâncare costă 15 lei

Numele meu este Ștefan Simion și sunt absolvent al Facultății de Jurnalism din București. În ultimii ani am lucrat pe postul de redactor în mai multe instituții de presă din România, iar acum ... citește mai mult