- 
English
 - 
en
Romanian
 - 
ro
Știri interne

Probleme mari cu titlurile de stat! Experții atrag atenția asupra unei probleme despre care nu se dorește să se afle

06 Oct, 20:55 • Cornel Ghimeșan
Investițiile în titlurile de stat se confruntă cu probleme. Experții care au analizat situația spun că plasamentele în programul Fidelis s-au redus substanțial, în ultima vreme.
Probleme mari cu titlurile de stat! Experții atrag atenția asupra unei probleme despre care nu se dorește să se afle

Probleme mari cu titlurile de stat! ”La finalul perioadei de subscriere, în sistemul Bursei de Valori București s-au cumulat circa 13.300 de ordine pentru achiziția de titluri de stat dematerializate destinate populației, valoarea agregată a acestor subscrieri ridicându-se la 299,34 milioane euro.

Este o participare la mai puțin de jumătate față de ediția-record din primăvară, când Ministerul Finanțelor a vândut obligațiuni guvernamentale de 618,39 milioane lei, și chiar cu 37,94% mai redusă decât cea de 482,36 milioane lei de la exercițiul din vară, când piața părea istovită după efortul de mobilizare de resurse pentru oferta publică primară de la Hidroelectrica (H2O)”, arată o analiză realizată de Profit.ro.

Citește și Ministerul Finanțelor lansează ediția 3 a programului de titluri de stat Fidelis. Ce beneficii au donatorii de sânge

Probleme mari cu titlurile de stat!

Statul român a încercat prin cea mai recentă ofertă lansată cumpărătorilor să atragă investitorii transmițând că din 18 septembrie, donatorii de sânge vor avea cea mai mare dobândă la titlurile de stat FIDELIS.

„Alături de Răzvan Exarhu și Rock FM dăm startul unei noi etape din această campanie valoroasă” România are sânge de rocker, acum și de investitor”.

Cele două tranșe de anul acesta ne-au arătat că nu suntem doar norocoși să avem investitori dedicați, ci și cu un suflet mare: 2.300 donatori investitori au investit peste 5 miliarde lei. Succesul ediției este cu adevărat valoros atunci când este însoțit de o grijă autentică pentru ceilalți.

Această nouă tranșă oferă investitorilor randamente competitive, astfel încât să puteți să vă gestionați economiile cu încredere și să contribuiți la finanțarea proiectelor și inițiativelor noastre privind dezvoltarea economică. De asemenea, comisioanele sunt zero iar câștigurile rămân neimpozabile”, a declarat ministrul Marcel Boloș.

Tranșa dedicată donatorilor de sânge se va aplica pentru titlurile de stat emise în lei, cu scadența la un an, având o dobândă de 7,25%, cea mai mare oferită în cadrul acestei ediții, potrivit informațiilor oficiale furnizate de Ministerul de Finanțe.

Totodată, un alt beneficiu oferit donatorilor este scăderea de 10 ori a pragului minim de subscriere de la 5.000 de lei la 500 lei. Pot beneficia de condițiile avantajoase ale noii emisiuni persoanele care fac dovada donării de sânge începând cu 01 ianuarie 2023.

Citește și Cea mai mare investiție a unui oficial din România. Deși nu are nici mașină personală, fostul ministru Ion Ștefan a cumpărat titluri de stat de 3 milioane de euro

Trăim în secolul vitezei, în secolul în care ORICE este la un click distanța, iar diferențele sunt dictate de calitatea “ambalajului”. Trăim în secolul în care suntem victimele dezinformării ... citește mai mult